31 Aralık 2018 Pazartesi

İngiltere Premier Lig'de 20.Haftanın Sonuçları


İngiltere Premier Lig'de bir hafta daha geride kaldı. Lider Liverpool'un damgasını vurduğu 20. haftada hangi sonuçlar alınmış bir göz atalım.  

Liverpool, Arsenal'i Hezimete Uğrattı

Premier Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool sahasında ligin güçlü ekiplerinden Arsenal'i hezimete uğrattı. Liverpool, Brezilyalı futbolcusu Roberto Fırmino'nun 3 gol atarak hat-trick yaptığı maçta Arsenal'i 5-1 mağlup etti. Liverpool bu galibiyetle puanını 54'e yükseltti ve en yakın rakibi Manchester City'nin 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Manchester City 3 Golle Kazandı

Hafta içinde ikincilik koltuğunu Tottenham'a kaptıran Manchester City bu hafta deplasmanda Southampton'ı 3-1 mağlup ederek tekrar 2.sıraya yükseldi. 47 puanı bulunan Manchester City, lider Liverpool'un 7 puan gerisinde bulunuyor. 

Totttenham'a Evinde Şok!

Hafta içinde Manchester City'nin kaybetmesiyle 2.sıraya yükselen Tottenham sahasında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Wolverhampton'a 3-1 yenilen Tottenham 45 puanda kalarak 3.sıraya geriledi. 

Chelsea'den Önemli Galibiyet

Şampiyonluk yarışına tutunmaya çalışan Chelsea deplasmanda Crystal Palace'ı 1-0 mağlup ederek puanını 43'e yükseltti.  

ManU, Mourinho'dan Sonra Açıldı 

Manchester United, Mourinho'nun ayrılmasından sonra gol makinesine dönüştü. Bournemouth'u sahasında 4-1 mağlup eden ManU son 3 haftada 12 gol atarken, yeni menajeri Solskjaer ile 3'te 3 yapmış oldu.

Ligde İlk 6 Sıra 

1) Liverpool                 54 p
2) Manchester City      47 p 
3) Tottenham               45 p
4) Chelsea                    43 p
5) Arsenal                    38 p
6) Manchester United  35 p 

İngiltere Premier Lig'de 20. haftanın sonuçlarını yazdım. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere... 




27 Aralık 2018 Perşembe

100. İçerik: -Mim- 2019 Yılındaki Hedeflerim ve Hayallerim


Merhaba değerli dostlarım. Yazının başlığında da belirttiğim gibi bu içerik bloğumdaki 100. içerik. 2016 yılının Eylül ayında bir merak sonucu açtığım ve sonrasında doğru düzgün ilgilenme fırsatı bulamadığım bu blogda bu seviyeye gelebilmek beni çok mutlu etti. Allah'a ne kadar şükretsem az.  Blog aleminde son 3-4 aydır aktifim ve siz değerli dostlarımı da bu zaman diliminde tanıma fırsatı buldum. Spor, edebiyat, eğitim-öğretim ve yaşama dair birçok içerik ürettim. Eğer ben bugün 100. yazımı yazıyorsam bunda siz değerli dostlarımın çok büyük payı var. Sizler bu siteyi ziyaret etmeseydiniz ve güzel yorumlarınızla bu siteyi güzelleştirmeseydiniz ben motive olamaz ve bu mutluluğu sizinle paylaşamazdım. Maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. 

Gelelim yazımızın konusuna. Birkaç gün önce saygıdeğer öğretmenimiz ve blog arkadaşımız Tigris beni bu güzel mime davet etti.Bu benim ilk mim yazım olacak. İlk mim yazımı yazmama vesile olan Tigris'e teşekkürlerimi sunuyorum. Onun kaleme aldığı mim yazısını da buradan okuyabilirsiniz. 

2019 yılı için benim de birçok insan gibi hedeflerim ve hayallerim var. İlk hedefim yıllardır hayalim olan öğretmenlik mesleğine kavuşmak. Ben de yüz binlerce insan gibi atanmak için mücadele veriyorum. İşin maddi kısmı benim için geri planda. Elbette geçimimi sağlamak için paraya ihtiyacım var ancak öğretmenlik mesleği parayla değerlendirilebilecek bir meslek değil. Çünkü öğretmenlik kutsal bir meslek ve ben de öğrencilerime kavuşmak, onları vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak yetiştirmek istiyorum. Onları bilgiler ve becerilerle donatmak, onların ufkunu genişletmek en büyük hayalim. Ayrıca; 

-Mutluluğun, huzurun, sevginin, hoşgörünün ve barışın tüm dünyada hüküm sürdüğü,
-Şehit haberleriyle yüreğimizin yanmadığı, bayrağımızın inmediği, ezanımızın dinmediği, 
- Çocukların ve diğer masum insanların katledilmediği, 
-Papağanlara ve diğer canlılara zarar veren psikopatların hayatımıza girmediği

bir yıl geçirmek en büyük temennimdir. 

Yukarıda da söylediğim gibi birçok hayalim var. Şimdi mizahla karışık bir liste ile size hayallerimi anlatmak istiyorum.

2019 yılı; 

-Nihat Doğan'ın az konuştuğu -hatta mümkünse hiç konuşmadığı- ve her meseleye burnunu sokmadığı, 
-Aleyna Tilki'nin az tweet attığı ve az şarkı söylediği, 
-Arda Turan'ın hiç gündeme gelmediği, 
-Tik tok uygulamasının hayatımızı zehir etmediği, 
-Türkiye'de Galatasaray'ın, İngiltere'de ise Liverpool'un şampiyon olduğu,
-Galatasaray ve Fatih Terim'in PFDK'ya sevk edilmediği, 
-Bloglarımın çokça okunduğu ve tıklama rekorları kırdığı,
- Tüm güzelliklerin bizimle birlikte olduğu, 

güzel bir yıl olur inşallah. Bu arada annemin, babamın ve çevremdeki insanların "Ne zaman evlenecen?" sorularından da bıktım. İnşallah yeni yılda hayırlı bir kısmet çıkar da ben de evlenip bu sorulardan kurtulurum :) 

Sıra geldi davet kısmına. Açıkçası kimler yaptı bu mimi bilmiyorum ama ben yine de davetimi göndereyim. 




Ben de sizleri bu güzel mime davet ediyorum. Siz yazın biz de okuyup yorumlayalım. 

Herkese mutlu ve hayırlı yıllar...






İngiltere Premier Lig'de 19. Haftanın Sonuçları


İngiltere Premier Lig'de büyük bir heyecana ve rekabete sahne olan 19. hafta sona erdi. İşte 19. haftanın sonuçları:

İlginizi Çekebilir: İngiltere Premier Lig'de geçen hafta neler olmuş? Buradan bakabilirsiniz. 

Liverpool Emin Adımlarla Yürüyor

Liverpool şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor. Sahasında Newcastle United'ı konuk eden Liverpool sahadan 4-0 gibi net bir skorla galip ayrılarak puanını 51'e yükseltti ve en yakın rakibi Tottenham'ın 6 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Manchester City Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Guardiola yönetimindeki Manchester City son haftalarda büyük düşüşte. Son olarak Leicester City'ye deplasmanda 2-1 mağlup olan Manchester City 44 puanda kalarak lider Liverpool'un 7 puan gerisine düştü ve ligde 3. sıraya geriledi. Guardiola'nın öğrencileri son 4 haftada 3 mağlubiyet aldı. 

Tottenham'dan Farklı Tarife 

Tottenham sahasında ağırladığı Bournemouth'u 5-0 mağlup ederek puanını 45'e yükseltti ve ligde 2. sıraya yükseldi.  

Diğer Sonuçlar:

Watford 1-2 Chelsea

Burnley 1-5 Everton

Brighton 1-1 Arsenal 

Manchester United 3-1 Huddersfield 

Ligde İlk 6 Sıra

1) Liverpool                 51 p
2) Tottenham               45 p
3) Manchester City      44 p
4) Chelsea                    40 p
5) Arsenal                     38 p
6) Manchester United   32 p 

İngiltere Premier Lig'de 19. haftanın sonuçlarını yazdım. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Görüşmek üzere...

26 Aralık 2018 Çarşamba

Süper Lig'de İlk Yarının Panoraması


Süper Lig'de sürpriz sonuçlara sahne olan ilk yarı sona erdi. İşte Süper Lig'de ilk yarının panoraması:

Son Yılların En İlginç İlk Yarısı Yaşandı

Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk yarısı son yılların en ilginç ve en sıra dışı ilk yarılarından biriydi. Galatasaray ve Beşiktaş'ın inişli çıkışlı performansı, Fenerbahçe'nin küme düşme hattında bulunması, Anadolu takımlarının zirve yarışında olmaları ligin ilk yarısına damga vuran olaylardı. 

Başakşehir İlk Yarının En İstikrarlı Takımı

Başakşehir ligin ilk yarısında topladığı 35 puanla en yakın rakibinin 6 puan önünde ligin ilk yarısını lider tamamladı. Ligde sadece Kasımpaşa ve Sivasspor'a yenilerek sadece 2 mağlubiyetle ligin en az yenilen takımı unvanını alan Başakşehir oynadığı futbol nedeniyle eleştirilse de ilk yarıda ligin en istikrarlı takımı oldu. Bu arada Başakşehir yediği 8 golle ligin en az gol yiyen takımı. 

Üç Büyükler Tam Bir Hayal Kırıklığı 

Ligin üç büyükleri olarak adlandırılan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu sezon gösterdikleri performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 

İlk yarı boyunca sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Galatasaray ligin ilk yarısını 29 puanla liderin 6 puan gerisinde 5. sırada tamamladı. Porto, Schalke ve Lokomotiv Moskova ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden sarı-kırmızılılar 6 maçta 4 puan toplayarak gruptan çıkma başarısını gösteremedi. 

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe ise Cocu ile başladığı sezona Erwin Koeman ile devam etti. Erwin Koeman'la da istediği başarıyı yakalayamayan sarı-lacivertlilerde yönetim Fenerbahçe taraftarının sesine de kulak vererek teknik direktörlük görevine Ersun Yanal'ı getirdi. Fenerbahçe ilk yarıda sadece 16 puan toplayabildi ve ligin ilk yarısını küme düşme hattında 17. sırada bitirdi. Fenerbahçe bu 17 haftalık zaman diliminde sadece 3 galibiyet alabildi. Sarı-lacivertliler sadece Bursaspor, Konyaspor ve Alanyaspor maçlarında galip gelebildi. 

Sezon başında şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Beşiktaş ise ligin ilk yarısını 26 puanla 7. sırada tamamladı. Genk, Malmö ve Sarpsborg'un bulunduğu Avrupa Ligi grubundan da çıkamayan Beşiktaş taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 

İlk Yarının Flaş Takımları

İlk yarının flaş takımları kuşkusuz Başakşehir, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor ve Antalyaspor oldu. Sezona istediği gibi başlayamayan Trabzonspor 5-0 kaybettiği Yeni Malatyaspor maçından sonra çıktığı 5 maçtan 13 puan toplayarak ligin ilk yarısını 29 puanla 2. sırada tamamladı. Maliyeti düşük kadrolarla mücadele eden Yeni Malatyaspor ligin ilk yarısını 29 puanla 3., Kasımpaşa ise yine aynı puanla 4. bitirirken Antalyaspor ise 27 puanla 6. bitirdi. 

İlk Yarının En Çok Gol Atan Takımı

Ligde ilk yarının en çok gol atan takımı 37 golle Kasımpaşa oldu. Sahip olduğu hücum hattıyla göz kamaştıran Kasımpaşa, golcüsü Diagne'nin yıldızlaştığı ilk yarıda rakip takım filelerini 37 kez havalandırdı. Diagne ise attığı 20 golle gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor. 


İlk Yarıda 30 Gol Barajına Ulaşan Takımlar

Ligin ilk yarısında 30 gol barajına ulaşan üç takım var. Bu takımlar:

Kasımpaşa - 37 gol
Trabzonspor - 32 gol
Galatasaray - 30 gol 

İlk Yarının En Az Galibiyet Alan Takımı 

Süper Lig'de ilk yarının en az kazanan takımı 1 galibiyetle Rizespor oldu. Ligde sadece sahasında oynadığı Fenerbahçe maçını 3-0 gibi net bir skorla kazanan Karadeniz ekibi ligde son sırada yer alıyor. 

Süper Lig'de ilk yarının panoramasını yaptım. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere... 






Haftanın Blog Yazıları-9


Merhaba arkadaşlar. "Haftanın Blog Yazıları" serisinin dokuzuncusu ile karşınızdayım. Bu hafta da birbirinden güzel yazılar okudum ve bu yazılardan beş tanesini bloğumda paylaşmaya karar verdim. İsterseniz vakit kaybetmeden yazıların linkini paylaşayım: 

İnsana Davet - Geliş(m)iyoruz



Okumaya Gel - Herkes Oyun Oynamalı Çünkü…



Zanalab- Bitcoin İle Çalışan Kahve Makinesi

https://www.zanalab.com/2018/12/bitcoin-ile-calsan-kahve-makinesi.html



Beyda'nın Kitaplığı - Nerede O Eski Kartpostallar

https://beydaninkitapligi.blogspot.com/2018/12/nerede-o-eski-kartpostallar.html



Barış Tutunan - Hayranı Olduğumuz Kadın Ajanlar 

https://bartutu.blogspot.com/2018/12/hayrani-oldugumuz-kadin-ajanlar.html


Serimizin 9. derlemesi bu güzel yazılardan oluşuyor. Serimizin 10. derlemesinde görüşmek üzere...




25 Aralık 2018 Salı

Süper Lig'de 17.Haftanın Görünümü


Süper Lig'de güzel ve heyecanlı maçlara sahne olan 17. hafta sona erdi. İşte 17. haftanın görünümü:

Lider Başakşehir Üst Üste 2. Beraberliğini Aldı

Ligin ilk yarısını iki hafta önce lider bitirmeyi garantileyen Başakşehir deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Lider Başakşehir bu beraberlikle puanını 35'e yükseltti. 

Beşiktaş Tat Vermiyor

Derbide Galatasaray'ı yendikten sonra galibiyete hasret kalan Beşiktaş, Kasımpaşa maçında da istediğini alamadı. Siyah-beyazlılar kötü bir oyun ortaya koyduğu maçta Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Beşiktaş bu mağlubiyetle 26 puanda kalırken, Kasımpaşa ise aldığı bu görkemli galibiyetle puanını 29'a yükseltti.

Son Şampiyon Geri Dönüyor

Sakatlar ve cezalılar nedeniyle son haftalarda maçlara ideal kadrosuyla çıkamayan Galatasaray haftalar sonra sahasındaki Sivasspor maçına ideal 11'iyle çıktı ve sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Oynadığı iyi oyunla dikkatleri üzerine çeken Galatasaray aldığı bu galibiyetle haftalardır süren kazanamama serisine de son vermiş oldu. Cimbom'da Feghouli, Belhanda ve Onyekuru gösterdikleri iyi performansla maçın öne çıkan futbolcuları oldu. Galatasaray'da son dakikalarda oyuna giren 16 yaşındaki Mustafa Kapı, Galatasaray tarihinde bir resmi maçta forma giyen en genç futbolcu oldu ve bu unvanı Emre Belözoğlu'ndan devraldı. 

Mustafa Kapı 


Karadeniz Derbisinde Gülen Taraf Trabzonspor 

Karadeniz derbisinde Trabzonspor sahasında Rizespor'u ağırladı. Maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Trabzonspor puanını 29'a çıkardı ve ligde averajla ikinciliğe yükseldi. Bordo mavililer 5-0 kaybettikleri Yeni Malatyaspor maçından sonra oynadığı 5 maçta 13 puan topladı. 

Fenerbahçe'de Durum Aynı 

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe bir türlü çıkışa geçemiyor. Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçmesi beklenen sarı-lacivertliler bu hafta da kazanamadı. Antalyaspor deplasmanında mücadele eden Fenerbahçe sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Aldığı bu beraberlikle puanını 16'ya yükselten Fenerbahçe ligde 17. sırada bulunuyor. 

Ligde İlk 5 Sıra

1) Başakşehir               35 p         
2) Trabzonspor            29 p
3) Yeni Malatyaspor   29 p
4) Kasımpaşa               29 p
5) Galatasaray             29 p 

NOT: Beşiktaş 26 puanla 7., Fenerbahçe 16 puanla 17. sırada yer alıyor. 

Süper Lig'de 17. haftanın görünümü böyleydi. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...





24 Aralık 2018 Pazartesi

Gripten Korunmanın Yolları


Grip, özellikle mevsim geçişlerinde ani hava değişimlerinin yaşandığı zaman dilimlerinde ve kış mevsiminde peşimizi bırakmayan uğraştırıcı bir hastalıktır. Bu yazımda sizlere gripten korunmanın yollarını anlatacağım. Çoğunu zaten biliyorsunuzdur ancak bilgilerimizi tazelemekte fayda olduğunu düşünüyorum:

1) Uzmanlar genellikle yaşlılara, kronik hastalığı olanlara ve çocuklara gripten korunmak için grip aşısı olmalarını öneriyor. Bu gruba girmeseniz bile grip aşısı olabilirsiniz. Ancak aşı olmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

2) Güne sağlam ve güzel bir kahvaltıyla başlamak gripten korunmanın en iyi yollarından biridir. Yapacağınız protein dolu bir kahvaltı hem vücut direncinizi artırır hem de günü daha verimli geçirmenizi sağlar. Yumurta protein açısından zengin bir besin olduğu için yumurta da tüketebilirsiniz. Protein miktarı yüksek besinleri tüketmek bağışıklığı güçlendirir.

3) Gripten korunmanın en iyi yolu sık sık ellerinizi yıkamaktır. Özellikle toplu taşıma araçlarına bindiyseniz ya da kalabalık ortamlarda bulunduysanız kesinlikle ellerinizi sabunla yıkayın. 

4) Gripten korunmanın bir diğer yolu da bol bol su içmektir. Susamasanız bile içmeye gayret edin.

5) Bol bol meyve ve sebze tüketin. Sizlerin de bildiği gibi portakal, mandalina vb. meyveler C vitamini açısından zengindir. 

6) Gripten korunmanın en iyi yollarından birisi de balık tüketimidir. Uzmanlar balık tüketiminin bağışıklığı güçlendirdiğini belirtiyorlar. 

7) Uykumuza dikkat etmemiz şart. Yeterli, düzenli ve kaliteli bir uyku gripten korunmak için dikkat etmemiz gereken bir konu. Eğer uyku düzenimize dikkat etmezsek ve az uyursak vücut direncimiz zayıflar ve bunun sonucunda çabuk hastalanabiliriz. 

8) Sarımsağın bağışıklığı güçlendirici ve vücut direncini artırması nedeniyle uzmanlar sarımsak tüketimini de tavsiye ediyor. 

9) Giyimimize de dikkat etmemiz lazım. Ne çok terleyecek kadar sıkı ne de üşüyecek kadar ince giyinmek lazım. Ortasını bulmak önemli. 

10) Gribe yakalanmamak için bol bol ıhlamur tüketebilirsiniz. 

11) Bulunduğunuz ortamın sık sık havalandırılması da gribe yakalanmamak için önemli bir husus. 

Değerli arkadaşlar, ben uzman değilim. Sadece böyle konulara çok ilgi duyuyorum ve her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunun için de okuyorum, araştırıyorum ve öğrenmeye çalışıyorum. Bu yazımda sizlere gripten korunmanın yollarını anlatmaya çalıştım. Önerilerime kulak verin ama aynı zamanda da doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin. Hepinize sağlıklı günler...  


23 Aralık 2018 Pazar

İngiltere Premier Lig'de Haftanın Görünümü


İngiltere Premier Lig'de büyük bir heyecana ve sürpriz sonuçlara sahne olan 18. hafta sona erdi. İşte 18. haftanın görünümü:

Liverpool Ligdeki Yerini Sağlamlaştırdı

Haftaya lider giren Liverpool deplasmanda Wolverhampton'ı 2-0 mağlup ederek puanını 48'e yükseltti ve Manchester City'nin kaybettiği haftada yerini sağlamlaştırdı. Liverpool, Manchester City'nin 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Manchester City Şok Bir Mağlubiyet Aldı

Premier Lig'de şampiyonluğun en büyük adaylarından Manchester City sahasında şok bir mağlubiyet aldı. Crystal Palace'a 3-2 mağlup olan Manchester City 44 puanda kaldı ve lider Liverpool'un 4 puan gerisine düştü.

Chelsea Zirve Yarışında Ağır Yaralı 

Chelsea evinde Leicester City'ye 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı ve zirve yarışında yara aldı. 

Manchester United Rahat Kazandı

Portekizli menajer Mourinho ile yollarını ayıran ve yeni menajeri Ole Gunnar Solskjaer ile ilk maçına çıkan Manchester United deplasmanda Cardiff'i 5-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Arsenal 3 Golle Kazandı

Unai Emery yönetimindeki Arsenal sahasında Burnley'i 3-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Everton'a Şok!

Haftanın en çarpıcı sonucu Everton- Tottenham maçında alındı. Tottenham deplasmanda milli futbolcumuz Cenk Tosun'un da formasını giydiği Everton'ı 6-2 mağlup etti. 

İngiltere Premier Lig'de İlk 6 Sıra

1) Liverpool              48 p
2) Manchester City  44 p
3) Tottenham            42 p
4) Chelsea                 37 p
5) Arsenal                 37 p
6) Manchester United 29 p

İngiltere Premier Lig'de 18. haftanın görünümü böyleydi. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Görüşmek üzere...



22 Aralık 2018 Cumartesi

Muhteşem Çizimler: Üç Boyutlu Kelebek Çizimi

Muhteşem çizimler serimize devam ediyoruz. Bu seride Youtube'da izlediğim videoları sizlerle paylaşıyorum. Sizlere daha önce resim yapma konulu VamosART, Marcello Barenghi, SimCey adlı youtube kanallarını tanıtmıştım. Bu kez serimize konuk olan youtuber ise Jasmina Susak. Kendisi üç boyutlu kelebek çizimine imza atmış. Eğer siz de resim yapmaya meraklıysanız alın elinize kağıdınızı, kaleminizi ve boyalarınızı yapmaya başlayın. Eğer "Yeteneğim yok yapamam" diyorsanız da benim gibi sadece izlemekle yetinin :) 


21 Aralık 2018 Cuma

Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu Eşleşmeleri


Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir gibi güçlü takımların yoluna devam ettiği Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. 

Keçiörengücü'nü eleyerek son 16 turuna kalan Galatasaray, 1. lig ekiplerinden Boluspor ile eşleşirken, Giresunspor'u eleyen Fenerbahçe ise bir diğer 1. lig ekibi Ümraniyespor ile eşleşti. 

Bir önceki turda Adana Demirspor'u eleyen Başakşehir, Hatayspor ile eşleşirken; Trabzonspor ise Balıkesirspor ile eşleşti.

Kupadaki diğer eşleşmeler ise şöyle:

Kayserispor- Akhisarspor

Alanyaspor- Kasımpaşa

Yeni Malatyaspor- Bodrumspor

Antalyaspor - Göztepe 

Maçlar çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak ve bu maçlar sonucunda galip gelen takımlar adlarını çeyrek finale yazdıracak.

Türkiye Kupası'nda Beşiktaş Neden Yok?

Beşiktaş bu sezon Türkiye Kupası'nda mücadele edemiyor. Geçen sezon Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynanan ancak çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen ve ileri bir tarihte oynanmasına karar verilen yarı final maçına çıkmayan Beşiktaş, TFF tarafından kupadan men edilmişti. Bu nedenle Beşiktaş bu sezon kupada mücadele edemiyor. 

Türkiye Kupası, Avrupa'ya Gitmenin En Kolay Yolu 

Türkiye Kupası, özellikle Anadolu takımları için Avrupa kupalarına katılmanın en kolay yolu. Türkiye Kupası'nı müzesine götüren takım UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılma hakkı elde ediyor. Geçen sezon finalde Fenerbahçe'yi yenerek kupayı kazanan Akhisarspor bu sezon direkt Avrupa Ligi gruplarına katılmıştı. 

Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. 

Zirvedeki Takımların Korkulu Rüyası Yeni Malatyaspor


Süper Lig'e 2016-2017 sezonunda teknik direktör İrfan Buz yönetiminde çıkan Yeni Malatyaspor bu sezon gösterdiği performansla tüm futbol otoritelerinin dikkatini çekiyor. Yeni Malatyaspor'un bu performansı benim de dikkatimi çekti ve bloğumda Yeni Malatyaspor'a da yer vermeye karar verdim. Benim asıl dikkatimi çeken nokta ise Yeni Malatyaspor'un ligin güçlü takımlarına karşı gösterdiği performans. İsterseniz bu performansa bir göz atalım. 

Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki Yeni Malatyaspor  bu sezon sahasında oynadığı Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını kazanmayı başardı.  İşte bu maçlarda elde edilen skorlar:

Yeni Malatyaspor 1-0 Fenerbahçe
Yeni Malatyaspor 2-0 Galatasaray
Yeni Malatyaspor 5-0 Trabzonspor

Lig lideri Başakşehir ile deplasmanda karşılaşan sarı-siyahlı ekip Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak güçlü rakibinden de 1 puan almayı başarmıştı. 

Yeni Malatyaspor ligin güçlü takımlarından sadece Beşiktaş'a yenildi. Vodafone Park'ta oynanan maçı Beşiktaş 2-1 kazanmıştı. 

Bakalım Yeni Malatyaspor futbol kamuoyunun takdirini topladığı bu performansını sezonun diğer maçlarında da devam ettirebilecek mi? Bekleyip göreceğiz. 

Görüşlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz. Görüşmek üzere...




20 Aralık 2018 Perşembe

Bloglarda Ne Var Ne Yok?


 Foto Kaynak: https://images.pexels.com/photos/459688/

Merhaba değerli dostlarım. Bugün yeni bir seriye başlıyorum. Çok zahmetli gibi görünse de hazırlarken büyük bir keyif aldım. Çünkü blog yazılarını okumayı çok seviyorum. Bu nedenle hiç üşenmiyorum böyle derlemeler hazırlarken. Bu serimizde "bloglarda hangi yazılar paylaşılmış, bloglarda neler olmuş" ondan bahsetmek istiyorum. 

Beni takip edenler bilir. Her hafta düzenli olarak "Haftanın Blog Yazıları" adlı derlemeler yapıyorum ve çok büyük ilgi gördü sizlerden. Hepinize çok teşekkürler. Daha önce de söylediğim gibi bunu yapmamdaki amaç bloglar arası dayanışmayı güçlendirmek ve kaynaşmayı sağlamak. Blog yazarları olarak en büyük derdimiz yazılarımızı geniş kitlelere ulaştırabilmek ve yazılarımızın bu kitleler tarafından okunması. Ben de elimden geldiğince buna katkı sağlamaya çalışıyorum. Umarım ilerleyen günlerde böyle paylaşımlar yapan blogların sayısı artar ve biz de okuyamadığımız yazıları okuma ve tanımadığımız blogları tanıma fırsatı buluruz. İsterseniz sözü fazla uzatmadan son günlerde bloglarda hangi yazılar paylaşılmış onlara bakalım. 

Yusuf Bey, yerel haber sitesi kurmanın zorluklarını anlatmış. Okumak için linki bırakıyorum: 



Aslı ve Gülhan Hanım "Edebiyatçıların Bilinmeyen Yönleri" adlı yazı dizisine devam ediyorlar. Bu kez serinin üçüncüsünü kaleme almışlar. Bu seride Dostoyevski, Charles Dickens ve Cenap Şahabettin var. Bu seriye devam etmelerini çok isterim. Mesleğim gereği ilgi duyduğum bir konu. O yüzden severek okuyorum. Linkini bırakıyorum: 



Sevda Hanım, yılbaşı dileklerini güzelce anlatmış. Belki okumayanlar vardır. Linkini aşağıya bırakıyorum: 



Engin Bey, bizlere hayatın önemli bir gerçeğinden bahsetmiş. Bizlere deprem gerçeğini hatırlatmış ve deprem çantasında olması gerekenleri güzelce anlatmış. Buyrun linkini bırakıyorum:



Ve sırada Derya Hanım'dan güzel bir mim yazısı... Kendisi 2019 yılı hedefleri ve hayalleriyle ilgili bir yazı kaleme almış. Buyrun okuyalım: 



Sıradaki yazı Tigris Driver'dan... Bizim Ayşegül'den -bizim diyorum artık çünkü ailemizden biri gibi oldu- bahsetmiş yine. İnanılmaz bir zekayı ve hayal gücünü barındıran güzel bir yazı. İsterseniz okuyalım:



Bir de Yıldız'a uğrayalım. "Bizim İçin Şampiyon" filmi hakkında görüşlerini yazmış. Hadi okuyalım: 



Sıradaki ve son yazımız "uzmanamatör"den. Yeni yıl ile ilgili bir yazı kaleme almış. Bir de çok güzel çalışmaları var. Gidip bakarsanız hem beni hem de onu sevindirirsiniz. 


Derlememiz bu güzel yazılardan oluşuyor. Sizlerden ricam okumadığınız yazılar varsa onları okuyun ve her yazıya yorum bırakmayı unutmayın. Sizlerin de bildiği gibi yorumlar blog yazarlığının olmazsa olmazıdır. İnsanı motive eder ve insanı daha çok yazmaya teşvik eder. 

Hepinize mutlu günler diliyorum. Görüşmek üzere :)



19 Aralık 2018 Çarşamba

Sağlıklı Uyku İçin Çeşitli Öneriler


Uyku, sağlığımız açısından en önemli ihtiyacımız. Hem bedensel hem de zihinsel açıdan diri kalmamız, hastalık riskinin azalması, günü daha güzel ve verimli geçirmemiz açısından hayati derecede önemli. Peki sağlıklı bir uyku için kaç saat uyumamız gerekiyor? Uzmanlar genellikle 7-8 saat uyumamızı öneriyor. Tabii kişiden kişiye değişir bu. Kimi insan 7 saat kimi insan ise 9 saat uyur. Bu ihtiyaç günlük hayatın temposuyla da ilgili bir durum aslında. Ancak uzmanlar 7 saatten az uyumanın sağlık açısından sakıncalı olabileceğini vurguluyor. 

Uykunun hem zihinsel hem de bedensel açıdan çok önemli olduğunu vurguladık. Şimdi sağlıklı uyku için nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenelim:

1) Uyku düzenimizi ayarlamak çok önemli. Bunu bir örnekle açıklayalım: Gece saat 23.00'te yatıp sabah saat 06.00'da kalkan bir insan her gün bu düzene uymalı. Bir de her gün kaç saat uyuduğumuz da önemli. Örneğin; her gün 7 saat uyuyan bir insan bir gün 8 veya 9 saat uyursa o gün muhtemelen kendisini yorgun hisseder. O yüzden uyku açısından kendimize uygun bir düzen oturtmamız gerek. 

2) Uykudan önce fazla düşüncelere dalmamak gerek. Günlük hayatımızda birçoğumuzun çeşitli sorunları olur ve bu sorunlar doğal olarak insanı düşüncelere sevk eder. Uyumadan önce elimizden geldiğince zihnimizi bu düşüncelerden arındırmalı ve rahatlamış bir zihinle yatmalıyız. Düşüncelerle dolu bir zihin doğal olarak aktif olur ve bu da uykuya dalmamızı etkiler. 

3) Uyumadan önce sıkı egzersizlerden kaçınmak gerek. Uyumadan önce yapılan egzersizler zihnin aktifleşmesini sağlar ve bu da uyumamıza engel olur. Egzersizlerimizi gün içinde uygun saatlerde yapmamız daha yerinde bir karar olur. 

4) Uyuduğunuz odanın şartlarını uyumaya elverişli hale getirin. Uyarıcılarla dolu bir odada uyumanın zor olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. 

5) Yatağa girdiğimizde kesinlikle tablet bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla meşgul olmayalım. Kitap da okumayalım. Çünkü bu faaliyetler insan beynini aktif hale getirir ve bu da uyku kalitesini etkiler. Tekrar söylüyorum: Uyumadan önce kitap da okumayalım. Çünkü insan kitabı uyumak için değil uyanmak için okumalı.

6) Ve son olarak hepimizin de bildiği gibi yatmadan önce kafeinli içecekler tüketmiyoruz.

Değerli okurlar, iyi ve sağlıklı bir uyku insan yaşamının kalitesini artırır ve günü daha verimli geçirmemizi sağlar. O nedenle uyku kalitemize dikkat edelim ve günümüzü daha dinç geçirelim. 

NOT: Tüm bu yazdıklarıma rağmen "Sana ne kardeşim, istediğim saatte yatar, istediğim kadar uyurum. Gerekirse bütün gün uyurum. Seni ilgilendirmez" diyorsanız siz yine bildiğinizi okuyun. Saygı duyarım :) 

Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Görüşmek üzere...

Mourinho'nun Hüsranla Sonuçlanan Serüveni


İngiltere Premier Lig'de daha önce Chelsea'yi çalıştıran Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Manchester United serüveni sona erdi. İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Manchester United, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. 

Aslında bu karar beklenen bir karardı. İngiliz basınında son günlerde sık sık bu ayrılık gündeme getirilmişti. Manchester United ile geçen sezon lig ikinciliği elde eden Jose Mourinho bu sene bekleneni veremedi. Sık sık transfer yapılmadığından yakınan Portekizli menajer, takımın yıldız oyuncularından Fransız futbolcu Paul Pogba ile sorun yaşamış ve Pogba'yı bu sezon birçok maçta yedek bırakmıştı. Mourinho'lu Manchester United, Premier Lig'de bu sezon 17 maçta sadece 26 puan toplayabilmişti. En son oynadığı maçta deplasmanda Liverpool'a 3-1 kaybeden Manchester United, lider Liverpool'un 19 puan gerisine düşmüştü. 

Dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen ancak son yıllarda büyük bir düşüş yaşayan Mourinho'nun yeni durağının hangi takım olacağı merak konusu.

Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere... 



18 Aralık 2018 Salı

Haftanın Blog Yazıları-8


"Haftanın Blog Yazıları" serimiz devam ediyor. Bugün serinin 8. derlemesi ile karşınızdayım. Vakit kaybetmeden yazıları paylaşmak istiyorum. 

Atakan Aydın- Sen Hiç Kendini Özledin mi?




Mukaddes'çe Konuşan Satırlar - İyiyim, İyi




Arif Öztürk - Hayat 




Fatih Pınar - Okul Ailede Başlar Sözü Doğru mu?




Ve son olarak diğer bloğumu da ziyaret ederseniz çok sevinirim. 

Eğitim Antolojisi- Eğitim Nedir?



Serimiz ilerleyen günlerde devam edecek. Lütfen takipte kalın :)

Foto Kaynak: https://images.pexels.com/photos/1262972/


17 Aralık 2018 Pazartesi

Süper Lig'de 16. Haftanın Panoraması


Süper Lig'de zirve yarışında iki önemli maça sahne olan 16. hafta sona erdi. İşte 16. haftanın panoraması:

Başakşehir Puan Farkını Korudu

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Başakşehir şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile olan 8 puanlık farkı korumuş oldu. Başakşehir aldığı bu beraberlikle puanını 34'e yükseltirken Galatasaray ise puanını 26'ya yükseltti. Son oynanan Porto ve Başakşehir maçlarında oynadığı olumlu futbolla taraftarlarına ümit veren Galatasaray ise bir türlü çıkışa geçemiyor. Son iki maçta oynadığı olumlu futbolu sonuca yansıtamayan Cimbom son 13 maçta sadece 2 galibiyet alabildi.

Kartal 1 Puanı Son Dakikada Kurtardı

Hafta içinde Avrupa Ligi'nde oynadığı Malmö maçını 1-0 kaybeden Beşiktaş sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Maçta 2-0 geriye düşen siyah-beyazlılar 1 puanı 90+6. dakikada Mustafa Pektemek'in attığı golle kurtardı. 

Konyaspor "Kocaman" Adımlarla Yürüyor

Konyaspor sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Aykut Kocaman'ın göreve gelmesiyle olumlu bir hava yakalayan Konyaspor Kocaman yönetiminde çıktığı 4 maçtan 7 puan çıkardı. Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle bu sezonki hedefini Avrupa kupalarına katılmak olarak belirleyen Kasımpaşa ise aldığı bu mağlubiyet sonucunda 26 puanda kaldı. 

Yeni Malatyaspor'dan Kritik Galibiyet

Bu sezon gösterdiği performansla taraftarlarını mutlu eden Yeni Malatyaspor sahasında kritik bir galibiyet aldı. Haftaya lig üçüncüsü olarak giren Antalyaspor'u sahasında 2-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor puanını 28'e çıkararak ligde 2. sıraya yükseldi. 

Sivasspor Kazanmaya Devam Ediyor

Sivasspor sahasında ağırladığı Ankaragücü'nü 4-0 mağlup etti. Teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde çıktığı 5 maçta 13 puan toplamayı başaran Sivasspor puanını 24'e yükseltti. 20 puanda kalan Ankaragücü'nde ise teknik direktör İsmail Kartal'ın görevine son verildi.

Fenerbahçe'de Değişen Bir Şey Yok, Yine Bildiğimiz Gibi...

Takımın başına Ersun Yanal'ın gelmesiyle olumlu bir hava yakalaması beklenen Fenerbahçe'de değişen bir şey yok. 2-0 öne geçtiği maçta BB Erzurumspor ile sahasında 90+2. dakikada yediği golle 2-2 berabere kalan Fenerbahçe yine hayal kırıklığına uğradı. Bu beraberlik sonucunda BB Erzurumspor ve Fenerbahçe puanlarını 15'e yükseltti. Fenerbahçe ligde 17. sırada bulunuyor. 

Ligin İlk 9 Sırası 

Ligin ilk 9 sırası şu takımlardan oluşuyor:

1) Başakşehir             34 p
2) Yeni Malatyaspor 28 p
3) Beşiktaş                 26 p
4) Trabzonspor          26 p
5) Galatasaray           26 p
6) Kasımpaşa             26 p
7) Antalyaspor           26 p
8) Konyaspor             24 p
9) Sivasspor               24 p

Süper Lig'de son yılların en ilginç mücadelesi yaşanıyor. Puan tablosuna baktığımızda lig 2.'si Yeni Malatya ile lig 9.'su Sivasspor arasında sadece 4 puan fark var ve 26 puanlı tam 5 takım var. Lig lideri Başakşehir ise konumu ve puanı itibariyle rahat bir konumda. Ancak ligin bitmesine daha 18 hafta var. Bakalım bu ilginç ve çekişmeli yarış hangi takımın şampiyonluğuyla sonuçlanacak?

Görüşlerinizi ve tahminlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...




Popüler Yayınlar

Blog Listem