5 Ağustos 2019 Pazartesi

Bizi Kitaplara Kaçıran İnsanlara Teşekkürler


Tavırlarıyla, konuşmalarıyla, hareketleriyle çevremizde öyle itici öyle sevimsiz insanlar var ki, onlar bizleri tam anlamıyla hayattan soğuturlar, yaşama sevincimizi adeta elimizden alırlar. Bezdirirler, bezdirmekle kalmazlar çileden çıkarırlar bizleri. Hemen hemen herkesin çevresinde az da olsa çok da olsa bu türden insanlar vardır. İnsan bu... İyi niyetlisi de var, kötü niyetlisi de... Ahlâktan, etikten, edepten anlayanı da var, anlamayanı da var. Bir de işlediği kabahati bilmesine rağmen pişkin pişkin etrafta dolanan, yüzü kızarmayan insanlar var. Bizi üzen, kıran, hak yiyen insanları Allah'a havale ediyorum. 

Aslında o insanlara bir yandan da teşekkür etmek lazım. Yukarıdaki görselde de olduğu gibi. Bu görseli sosyal medyada gördüm. Kaynağını bilmiyorum, bilseydim yazacaktım. Neyse... O insanlara bir yandan da teşekkür etmek lazım diyordum. Bizi kitaplara kaçırdıkları için. Bizleri okumanın o büyülü dünyasına ittikleri için. Kitaplar öyle zamanlar oluyor ki gerçekten bizler için adeta huzurun merkezi oluyor. Nitelikli, bizlere bilgi, görgü ve deneyim kazandıran, ufkumuzu genişleten, kültürümüzü, birikimimizi geliştiren ve genişleten kitapları hayatınızdan eksik etmemeniz dileğiyle...

NOT: Yazıda bahsi geçen itici, sevimsiz, ahlâk ve ilke bilmeyen, pişkin insanları fazla kafaya takmayın. Allah'a havale edin ve yolunuza devam edin. Unutmayın ki vakit boş insanlarla uğraşılmayacak kadar kısa ve değerlidir. 

21 yorum:

  1. Bakış acısı önemli. O insanlara lanet okumaktansa bizim için oluşturduğu güzellikleri görmek lazım. Kitapçılar candır.

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız İbrahim Bey bahsettiğiniz kimseleri kafaya takmamak gerekiyor ama her zaman bunu başaramıyoruz maalesef. Aslında yaptıkları eylemler çok basit ama söz konusu hak yemek gibi meseleler olunca dayanamıyor insan. Önemli bir konuya dikkat çekmişsiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir içerik üretmişsin sayın editörüm. Not ilavesiyle de olaya damga nı vurmuşsun. Bitti👍😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için :)

      Sil
  4. bazen fazla yakınında oluyor o insanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sinir bozucu oluyorlar :( Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  5. Öyle insanlar hep vardı, var olmaya da devam edecekler. İyi ki kitaplar var ve kitaplarla erkenden tanışmışım. :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel yazmışsınız. İyi ki bizim için kitaplar var. Kitap olmasaydı kim bilir ne yapardık. Emeğinize teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel ve içten bir yazı olmuş ibrahim hocam ben buradan şunu anladım gereksiz insanların da bir yaratılış nedeni varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :)

      Sil
  8. Kitaplara kaçmayı, kitaplara sığınma olarak değerlendirebiliriz. Negatif insanların bulunduğu karbondioksit dolu ortamlardan, kitapların oksijen dolu dünyasına kaçış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tanımlama, teşekkür ederim Duo bu güzel yorumun için :)

      Sil
  9. Güzel bir imkan oldu sanırım, yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. çok doğru, kitaplara sığınıyorsam insanlara olan kırgınlığımdan.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem