Osaka Üniversitesi ve Fujikin şirketinin ortaklaşa yürüttüğü bu proje çocukların daha küçük yaşlardan itibaren bilime ilgi duyması amacıyla hayata geçirilmiş. AA muhabirine konuşan Fujikin Pazarlama Müdürü Kouichi Nakamura bu konuda şunları söylüyor: "Böylece öğrencilerin eğlenerek ve heyecan duyarak bilimi öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını da eğitiyoruz."
Biraz da da Vinci robotu hakkında bilgi verelim. Vinci'nin robotu bugün sadece belli bir bilgiyi tekrar edebiliyor. Amaç robotun insanların sorularına cevap vermesini ve Google ile bağlantı kurmasını sağlamak. Vinci robotu İngilizce, Japonca ve İtalyanca da konuşabiliyor. Ayrıca bu proje sadece Leonardo da Vinci'nin robotu ile sınırlı kalmayacak. Osaka Üniversitesi ve Fujikin şirketinin yaptığı bu çalışmanın ileriki aşamasında amaç ünlü bilim insanı Albert Einstein'ın robotunu da üretmek.
Japonlar geçmişten günümüze belli bir disiplin çerçevesinde bilim ve teknoloji alanında üreten bir toplum. Ünlü bilim insanı ve ressam Leonardo da Vinci'nin robotunu üreterek çocukların bilime karşı ilgi duymalarını sağlamışlar ve bu konuda oldukça kararlı adımlar atıyorlar. Bizim de bilim ve teknoloji alanında çağımızın gereklerine uygun üretimler yapmamız şart.
Bu yazımda Leonardo da Vinci'nin robotu hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım. Herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.
Bilimi sevdirmesi bakımından önemli bir primeymiş
YanıtlaSilBilimi araştırmayı sevdirmek önemli bi misyon eğitim zor bizde
YanıtlaSilNe güzel planlanmış düşünülmüş bir çalışma. İlkokul öğrencilerini bilimi anlamaya, öğrenmeye, Leonardo Da Vinci'yi tanımaya yönelik Japonların yaptığı bu robot çok güzel bir düşünce ürünü. Kitap okumak hakkındaki sözlerinize de katılmamak mümkün değil.
YanıtlaSilMerhaba, keyif veren bloğunuzu yeni keşfettim. Takibe aldım. Güncel yorumlarımı takip etmeniz için ziyarete beklerim.
YanıtlaSilÇok güzel bir gelişme. Etkili olacağı muhakkak. Bu örneklerin çoğalması dileklerimle. Teşekkürler İbrahim :))
YanıtlaSilNe kadar hoş ve faydalı bir düşünce. Bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)
YanıtlaSilJaponlar robot yapımında sınır tanımıyor, sosyal hayatın her kademesinde robotlardan nasıl yararlanabiliriz diye kafa yoruyorlar ve sonuçta böyle harika projeler ortaya çıkıyor. Leonardo da vinci robotu fikri yeni gelişmelere de açık ve geliştirileceğine eminim. Çok teşekkürler.
YanıtlaSilTürkiye'de kimin robotu yapılıp rol model olarak kullanılabilir acaba sorusu geldi aklıma yazıyı okurken.
YanıtlaSilSanata olan önemi bir nebzede olsa hissettiren bir olay bence.
YanıtlaSilJaponlardan yenilikçi bir hamle daha :) Leonardo da vinci ile başlayıp Einstein ile devam etme fikri, bu projeyi çok daha etkili hale getirmeye kararlı olduklarını gösteriyor. Evet, Da Vinci robotu ve daha sonrasında yapmayı düşündükleri robotlar ile dersler çok daha eğlenceli olacaktır. Haliyle bu da çocukların derse daha aktif katılmalarını sağlayacak, bilime daha fazla merak salmalarına yardımcı olacaktır. Yine de her şeyin bu kadar mekanikleşmesi beni rahatsız ediyor açıkçası...
YanıtlaSilPaylaşım için teşekkürler.
Ne güzel istediğiniz ve elinizde resmi olan kişiyi robotta olsa üretip sergileyebiliyorsun ben ölürsem benimde robotumu yapsınlar blog yazmaya deam etsin :)
YanıtlaSilSorgulayıcı zihinler yaratmak, toplumda bilimin sevdirilmesi ve bilimsel konulara ilginin arttırılması adına değerli bir proje. Leonardo Da Vinci ile başlanması da hoş olmuş; Einstein, Tesla v.b. diye ilerleyerek zaman içinde tüm uygarlık tarihine ilgi uyandırabilir bu şekilde Japonlar. Paylaştığınız için teşekkürler.
YanıtlaSilBu projeyi çok sevdim. Dilerim da Vinci robotunu gelistirirler.
SilNe kadar iyi düşünülmüş bir proje, çok beğendim:) Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
YanıtlaSil