2 Temmuz 2019 Salı

Leonardo da Vinci'nin Robotu




Merhaba değerli okurlar. Sizler de çok iyi bilirsiniz ki bilgi edinmenin, insanın kendisini geliştirmesinin en iyi ve etkili yollarından birisi düzenli olarak kitap okumaktır. İnsan nitelikli kitapları ve dergileri okuyarak kendisini geliştirir; kendisini geliştirdikçe de toplum hayatında diğer insanlara göre bir adım önde olur. Ancak bazı durumlar var ki sadece kitap okumak yetmez. Böyle durumlarda okuma etkinliğini bazı değişik faaliyetlerle desteklemek gerekir. İlkokul öğrencilerinin sadece kitap okuyarak bilimi tam olarak anlayamayacağının farkında olan Japonlar, onlara bilimi sevdirmek amacıyla Leonardo da Vinci'nin çalışmalarını kendi ağzından basit bir şekilde anlatmak amacıyla robotunu üretmişler. 

Osaka Üniversitesi ve Fujikin şirketinin ortaklaşa yürüttüğü bu proje çocukların daha küçük yaşlardan itibaren bilime ilgi duyması amacıyla hayata geçirilmiş. AA muhabirine konuşan Fujikin Pazarlama Müdürü Kouichi Nakamura bu konuda şunları söylüyor: "Böylece öğrencilerin eğlenerek ve heyecan duyarak bilimi öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını da eğitiyoruz."

Biraz da da Vinci robotu hakkında bilgi verelim. Vinci'nin robotu bugün sadece belli bir bilgiyi tekrar edebiliyor. Amaç robotun insanların sorularına cevap vermesini ve Google ile bağlantı kurmasını sağlamak. Vinci robotu İngilizce, Japonca ve İtalyanca da konuşabiliyor. Ayrıca bu proje sadece Leonardo da Vinci'nin robotu ile sınırlı kalmayacak. Osaka Üniversitesi ve Fujikin şirketinin yaptığı bu çalışmanın ileriki aşamasında amaç ünlü bilim insanı Albert Einstein'ın robotunu da üretmek. 

Japonlar geçmişten günümüze belli bir disiplin çerçevesinde bilim ve teknoloji alanında üreten bir toplum. Ünlü bilim insanı ve ressam Leonardo da Vinci'nin robotunu üreterek çocukların bilime karşı ilgi duymalarını sağlamışlar ve bu konuda oldukça kararlı adımlar atıyorlar. Bizim de bilim ve teknoloji alanında çağımızın gereklerine uygun üretimler yapmamız şart. 

Bu yazımda Leonardo da Vinci'nin robotu hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım. Herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.

15 yorum:

  1. Bilimi sevdirmesi bakımından önemli bir primeymiş

    YanıtlaSil
  2. Bilimi araştırmayı sevdirmek önemli bi misyon eğitim zor bizde

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel planlanmış düşünülmüş bir çalışma. İlkokul öğrencilerini bilimi anlamaya, öğrenmeye, Leonardo Da Vinci'yi tanımaya yönelik Japonların yaptığı bu robot çok güzel bir düşünce ürünü. Kitap okumak hakkındaki sözlerinize de katılmamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, keyif veren bloğunuzu yeni keşfettim. Takibe aldım. Güncel yorumlarımı takip etmeniz için ziyarete beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir gelişme. Etkili olacağı muhakkak. Bu örneklerin çoğalması dileklerimle. Teşekkürler İbrahim :))

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar hoş ve faydalı bir düşünce. Bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Japonlar robot yapımında sınır tanımıyor, sosyal hayatın her kademesinde robotlardan nasıl yararlanabiliriz diye kafa yoruyorlar ve sonuçta böyle harika projeler ortaya çıkıyor. Leonardo da vinci robotu fikri yeni gelişmelere de açık ve geliştirileceğine eminim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Türkiye'de kimin robotu yapılıp rol model olarak kullanılabilir acaba sorusu geldi aklıma yazıyı okurken.

    YanıtlaSil
  9. Sanata olan önemi bir nebzede olsa hissettiren bir olay bence.

    YanıtlaSil
  10. Japonlardan yenilikçi bir hamle daha :) Leonardo da vinci ile başlayıp Einstein ile devam etme fikri, bu projeyi çok daha etkili hale getirmeye kararlı olduklarını gösteriyor. Evet, Da Vinci robotu ve daha sonrasında yapmayı düşündükleri robotlar ile dersler çok daha eğlenceli olacaktır. Haliyle bu da çocukların derse daha aktif katılmalarını sağlayacak, bilime daha fazla merak salmalarına yardımcı olacaktır. Yine de her şeyin bu kadar mekanikleşmesi beni rahatsız ediyor açıkçası...
    Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel istediğiniz ve elinizde resmi olan kişiyi robotta olsa üretip sergileyebiliyorsun ben ölürsem benimde robotumu yapsınlar blog yazmaya deam etsin :)

    YanıtlaSil
  12. Sorgulayıcı zihinler yaratmak, toplumda bilimin sevdirilmesi ve bilimsel konulara ilginin arttırılması adına değerli bir proje. Leonardo Da Vinci ile başlanması da hoş olmuş; Einstein, Tesla v.b. diye ilerleyerek zaman içinde tüm uygarlık tarihine ilgi uyandırabilir bu şekilde Japonlar. Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu projeyi çok sevdim. Dilerim da Vinci robotunu gelistirirler.

      Sil
  13. Ne kadar iyi düşünülmüş bir proje, çok beğendim:) Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. japonlar işi biliyor
    sizi blog listeme aldım sizde eklerseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem