21 Kasım 2018 Çarşamba

Hayat, Başarı ve Başarısızlık Üzerine Kısa Bir Not


Hayatın her anında ve alanında çok değişik tecrübeler yaşarız. Çalışırız, çabalarız, elimizden gelen her şeyi yaparız hedeflerimiz doğrultusunda . Bazen başarılı olur bazen de başarısız oluruz. Başarının da öğrettikleri var insana başarısızlığın da... Başarı da bir imtihandır insan için başarısızlık da. Başarıya ulaştığımızda zafer sarhoşu olmamalı ve ayaklarımız yerden kesilmemeli. Çünkü hayat acımasız bir yarıştır ve devam ediyor. Hayat süreklilik istiyor. Başarı da hayat içerisinde süreklilik, devamlılık istiyor. Çünkü başarısız olduğumuz zamanlarda geçmişte elde ettiğimiz başarılar unutulur. O başarıların hiçbirisi hatırlanmaz. Artık o başarılar mazide kalmıştır ve kimilerince hayatta dün yoktur; bugün ve yarın vardır. İşte hayat böyle acımasız. Neyse fazla dağıtmadan konumuza dönelim. Ne demiştim; başarıya ulaştığımızda ayaklarımız yerden kesilmemeli. Başarısız olduğumuz zamanlarda ise pes etmemeli ve başarısızlığımızın nedenlerini araştırmalıyız. Bu nedenleri tespit ettikten sonra gerekirse her şeye yeniden başlamalı ve hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürümeliyiz.

Hayat gerçekten eşi ve benzeri görülmeyen bir okul gibi. Öyle deneyimler yaşıyoruz ki okulda, üniversitede öğrenemeyeceğimiz birçok şeyi hayat okulunda öğreniyoruz. Hayatın gerçekleri bazen öyle bir acımasız oluyor ki insan kendisini zor durumlarda oldukça çaresiz hissediyor. İşte böyle durumlarda duayı, tevekkülü, inancı, sabrı ve çalışmayı elden bırakmamak gerek. Dedim ya hayat devam ediyor ve hayat süreklilik istiyor. Hayatın her anında her alanında inancımızı, ümidimizi yitirmememiz dileğiyle...

Foto Kaynak: https://images.pexels.com/photos/346807/

14 yorum:

  1. Hayatta birçok şeyi tecrübeler yolu ile öğreniyoruz. Başarı ve başarısızlığın hayatın ayrılmaz parçaları olduğunu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Başarı ve başarısızlık hayatın ayrılmaz parçaları... Teşekkür ederim katkınız için :)

      Sil
  2. Katiliyorum her kelimesine. Basarili olduktan sonra durgunlasmamak o basariyi korumak en zoru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarıyı sürdürmek lazım her zaman. Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  3. Blogunuzu bulmak için google araması yaptım. Bir İbrahim Erdoğan google plus görünce uğradım. Az daha büyük bir kaza yaşayacakmışım. Yanlış yani güvensiz bir adrese yönlendirildiğim uyarısı geldi . Çıktım. Sonra buldum blogunuzu. Maceralı oldu :)
    Merhaba.

    YanıtlaSil
  4. niyeyse aklıma martin eden geldi...okumadıysanız tavsiye edilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için teşekkürler. Mutlaka araştıracağım :)

      Sil
  5. inişler ve çıkışlar olmasa hayatta hayatın tadı olmaz ki zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kainatta her şeyi bir denge üzerine yaratmış. Başarı da başarısızlık da inişler de çıkışlar da bir denge unsuru. Katkınız için teşekkürler :)

      Sil
  6. Hayat tezatlarıyla vardır, başarı da başarısızlık da olacaktır hayatın akışında. Olmasaydı başarının keyfi de yaşanamazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Teşekkürler katkınız için :)

      Sil
  7. Sürekli zirvede kalsak hayatın bir anlamı kalmazdı. İnişler ve çıkışlar olmalı ki en üste çıkmanın hazzı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir yorum. Teşekkür ederim okuduğunuz için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem