12 Kasım 2018 Pazartesi

Fransa Ligi'nin Tadını Kaçıran Takım Paris Saint-Germain


Katar sermayesinin yıllar önce devraldığı Paris Saint-Germain ya da bilinen en yaygın ismiyle PSG son yıllarda inanılmaz bir futbol hamlesi yaptı. Katar sermayesi devralmadan önce ligde küme düşmeme mücadelesi veren PSG, yapılan bu hamleyle birlikte eski parlak günlerine dönüş yaptı. Son 6 sezonun 5'inde şampiyon olan Paris ekibi gerçekten Fransa Ligi'nin tüm tadını ve cazibesini kaçırmış durumda. 

Neymar, Cavani, Mbappe, Draxler, Di Maria gibi yıldız futbolculara sahip PSG bu sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. PSG, bu sezon ligde 13'te 13 yaparak 39 puanla ligdeki rakiplerine fark attı. PSG ligdeki en yakın rakibi Lille'in 13 puan önünde lider durumda. (Lille 26 puanla 2. sırada bulunuyor.)

Fransa Ligi'ne fazla gelen ve bu ligde fazla zorlanmayan PSG'nin hedefi ise Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Bakalım bu hedeflerini gerçekleştirebilecekler mi? 

Görüşlerinizi yazabilirsiniz. Hoşça kalın :)

8 yorum:

  1. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  2. Kendi liginde açık ara favori ama mevcut teknik direktörle şampiyonlar liginde başarılı olabileceğini düşünmüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Paranın yarattığı güç, dünya futbolunun parlayan, hatta parlamış yıldızlarını barındıran takımdan beklenen de buydu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paranın gücü futbola girdikten sonra futbolun ruhu da kaybolmaya başladı :(

      Sil
  4. Arap sermayesi futbolun içine girdiğinden beri futboldaki haz yavaş yavaş kayboldu. Neymar ve Mbappe transferi ile nasıl olur da FFP kıskacından kurtuldular anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin işler, tamamen duygusal :) Anladın sen onu kardeşim :) Galiba bir tek bizim takımlara var bu FFP. Teşekkürler yorumun için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem