26 Kasım 2018 Pazartesi

Süper Lig'de 13. Haftanın Öne Çıkanları


Süper Lig'de büyük bir heyecana sahne olan 13. hafta geride kaldı. İşte 13. haftanın öne çıkanları:

Türk Telekom'dan Beraberlik Çıktı 

Haftanın açılış maçında Galatasaray sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın son dakikalarında Konyaspor lehine verilen penaltı tartışmalara neden oldu. Penaltı kararı veren maçın hakemi Hüseyin Göçek VAR sisteminden pozisyonu tekrar izlemeyince Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekti. Sahadan beraberlikle ayrılan Galatasaray 24 puanla 3. sıraya geriledi. 

Kartal Geri Döndü

Beşiktaş, Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek moral buldu. Olumsuz saha koşulları nedeniyle maçın başlamasına bir gün kala Ankara'dan Kayseri'ye alınan maçta Beşiktaş rakibini net bir skorla geçerek iki haftalık yenilgi serisine son verdi.

Fenerbahçe, Trabzon'da "Fırtına"ya Yakalandı

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe, Erwin Koeman yönetimindeki ilk yenilgisini Trabzonspor'a karşı aldı. Sarı lacivertliler deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Pozitif bir futbol sergileyen Trabzonspor, Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin'in yıldızlaştığı maçta tarihi farkı kaçırdı. Fenerbahçe ise aldığı bu mağlubiyetle 13 puanla 15. sıraya geriledi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe taraftarı sosyal medyada Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesi için kampanya başlattı. 

Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor'u Rahat Geçti

Mustafa Denizli yönetiminde iyi bir performans sergileyen Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenerek puanını 25'e yükseltti ve ligde 2. sıraya yükseldi.

Başakşehir Zirvedeki Yerini Sağlamlaştırdı

Lider Medipol Başakşehir, kendi sahasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı mağlup eden İzmir temsilcisi Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek puanını 30'a yükseltti ve Kasımpaşa'nın 5, Galatasaray'ın 6, Beşiktaş'ın ise 9 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Haftanın Takımı

8 yıl aradan sonra Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başaran Trabzonspor oynadığı güzel futbolla alkışları hak etti ve bence haftanın takımı oldu.

Haftanın Dikkat Çeken Takımları 

Kayserispor'u 5-0 yenen Alanyaspor, Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenerek ligde 2. sıraya yükselen Kasımpaşa ve 2-0 geriye düştüğü maçta Akhisar'ı 4-2 mağlup etmeyi başaran Bursaspor bence haftanın dikkat çeken takımları oldu. 

Süper Lig'in 13. haftasında öne çıkan sonuçları ve gelişmeleri sizler için yazdım. Görüşlerinizi yazabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Kimileri VAR dan kazanıyor, kimileri YOK tan kaybediyor. VAR yine haftaya damga vurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma hep Samet Aybaba'nın sözü gelecek: "Herkese VAR da bize YOK mu? :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem