23 Haziran 2019 Pazar

Basketbolda Unutulmaz Bir Sezon ve 10 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluk


Merhaba değerli okurlar. Basketbolla ilgili bir yazıyla karşınızdayım. Basketbolseverler olarak unutulmaz bir sezon yaşadık. Tarihte ilk defa iki Türk takımı 2018-2019 basketbol sezonunda Euroleague'de Fınal-Four'a katılma başarısını gösterdi. Euroleague'de kupayı ülkemize getiremesek de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in gösterdiği başarı Türk basketbol tarihine altın harflerle yazıldı. 

Turkish Airlines Euroleague'de gösterdikleri başarıyla hepimizi gururlandıran Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes 2018-2019 basketbol sezonunun son diliminde Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nin final serisinde kozlarını paylaştı. Birbirinden çekişmeli ve keyifli yedi maça sahne olan final serisini Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Anadolu Efes 4-3 kazanarak şampiyon oldu. Anadolu Efes böylece 10 yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşadı ve toplamda 14. şampiyonluğunu elde etti. Efes 10 yıl önce yani 2008-2009 sezonunda yine Ergin Ataman ile Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olmuştu. 

Kariyeri başarılarla dolu ve basketbol otoriteleri tarafından dünyanın en iyi koçu olarak gösterilen Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe Beko ise rakibine yenilerek üst üste 4.kez şampiyon olma fırsatını kaçırdı. 

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ise kazandığı kupalara bir yenisini daha eklemiş oldu. Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray ile lig şampiyonluğu yaşayan, 2012 yılında Beşiktaş ile Eurochallenge Kupası'nı kazanan, 2016 yılında Galatasaray ile Avrupa basketbolunun iki numaralı kupası olan Eurocup'ı kazanan başarılı koç bu sezon ise Efes'i Euroleague'de finale taşıdı ve Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı. 

Yazımın başında da belirttiğim gibi basketbolseverler olarak tarihe geçen unutulmaz bir sezon yaşadık. Bakalım gelecek sezon ligde ve Avrupa'da takımlarımız nasıl bir performans gösterecek? Bekleyip göreceğiz. Herkese mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler...

7 yorum:

  1. Basketbolda futbola göre daha iyiyiz sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Güzel sezon sonrası güzel başarı şampiyonu ve emeği geçenlere tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Basketbolla çok ilgim olmamasına rağmen bu sezon ben de denk geldikçe izledim maçları. Özellikle şampiyonu belirleyecek seri maçlarını izlemek çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifliydi, seride farkın açılmaması heyecanı hep korudu, her maç ayrı bir heyecandı. Efes'i destekleyenlerden olduğum için de bu sonuca çok sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. 10 yıl sonra gelen güzel başarı. Sporcuları tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Efes bu yıla damgasını vurdu, FB'de hayal kırıklıkları devam ediyor.

    YanıtlaSil
  7. anadolu efesin büyük başarısından dolayı tebrik ederiz. fb bu sene baskettten de darbeyi yedi

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem