21 Eylül 2018 Cuma

Bir Klasik Daha Tarihe Karıştı


Hatırlıyorum, küçükken 90'lı yılların sonu 2000'li yılların başı Şampiyonlar Ligi günlerinde yani salı ya da çarşamba günleri babamla bütün gün heyecanla Galatasaray'ın saat 21.45'teki maçını beklerdik. Güzel günlerdi o günler. Derdimin, hüznümün, geçim sıkıntısının olmadığı güzel günler. Çok özlüyorum o günleri. Neyse konuyu fazla dağıtmayayım. Size bu yazımda bir klasiğin tarihe karışmasını anlatacağım. O da "21.45" klasiği...

Futbolla ilgilenenler bilir. Şampiyonlar Ligi maçları bazı istisnalar dışında bu yıla kadar hep 21.45'te başlardı. Bu durum bir klasik halini almıştı. İşte o klasik artık tarih oldu. UEFA bu sezon başında aldığı kararla Şampiyonlar Ligi maçlarının 19.55 ve 22.00'de başlamasını kararlaştırmıştı ve bu sezon bu kararını uygulamaya geçirdi. Aynı durum Avrupa Ligi maçları için de geçerli. 

Bence maçların başlama saatinin değişmesi olumlu karar. Çünkü futbolseverler artık daha çok maç seyretme fırsatı bulacak. Ama eskiden durum böyle değildi. Maçlar hep 21.45'te başladığı için futbolseverler sadece bir maç izlemek zorunda kalıyorlardı.

İşte durum böyle... Bir klasik daha tarihe karıştı. Ne diyelim; biz futbolseverlere hayırlı uğurlu olsun :)

2 yorum:

Popüler Yayınlar

Blog Listem