4 Şubat 2019 Pazartesi

Süper Lig'de 20.Haftanın Değerlendirmesi


Değerli okurlar, Süper Lig'de 20. haftanın değerlendirmesi ile karşınızdayım. Bakalım Süper Lig'de bu hafta neler olmuş bir göz atalım: 

Cimbom, Alanya'dan Hayal Kırıklığıyla Döndü 

Galatasaray 20.haftada Sergen Yalçın yönetimindeki Alanyaspor'a konuk oldu. Maçın genelinde Cimbom'a zor anlar yaşatan Alanyaspor ilk yarının son saniyelerinde Djalma Campos'un harika golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, ikinci yarının başında Feghouli ile eşitliği sağladı ancak geriye kalan dakikalarda üstünlük golünü bulamayınca sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Sarı kırmızılı ekip Başakşehir'in 8 puan gerisinde 2. sırada bulunuyor. Bu arada Galatasaray'da yeni transferler Mitroglou ve Luyindama bu maçta kendilerine şans buldu. 

Başakşehir Puan Farkını 8'e Yükseltti 

Lider Başakşehir bu hafta Akhisar deplasmanındaydı. Konuk ekip Başakşehir yeni transferi Demba Ba'nın da gol attığı maçta Akhisarspor'u 3-0 mağlup etti. Başakşehir bu galibiyetle puanını 44'e yükseltti ve en yakın takipçisi Galatasaray'ın 8 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Beşiktaş Antalya'da Rahat Kazandı 

Son haftaların formsuz takımı Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş rakibini 6-2 mağlup etti. Maça damga vuran olay ise Beşiktaş'ın yeni transferi Japon yıldız Shinji Kagawa'nın 3 dakikada 2 gol atmasıydı. 

Fenerbahçe Çıkışını Sürdürdü

Geçen hafta sahasında Yeni Malatyaspor'u mağlup eden Fenerbahçe galibiyet zincirine bir yenisini daha ekledi. Sarı lacivertli ekip sahasında Göztepe'yi 2-0 mağlup ederken Fener'in yeni transferi Victor Moses Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle puanını 23'e çıkardı ve 12.sıraya yükseldi. 

Trabzonspor Zor da Olsa Kazandı

Ligin 20. haftasında Trabzonspor sahasında başkent ekibi Ankaragücü'nü ağırladı. Bordo mavili ekip rakibini 1-0 mağlup ederek zirve mücadelesini sürdürdü. 

Rizespor'dan Üst Üste 3.Galibiyet 

Ligin ilk yarısında sadece 1 galibiyet alabilen Okan Buruk yönetimindeki Rizespor ligin ikinci yarısına muhteşem başladı. Yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren Karadeniz ekibi, BB Erzurumspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı. 

Ligde İlk 5 Sıra 

1) Başakşehir              44 p  
2) Galatasaray             36 p
3) Beşiktaş                  33 p
4) Yeni Malatyaspor   33 p
5) Trabzonspor            33 p

Ligin ilerleyen haftalarında lider Başakşehir 8 puanlık avantajını koruyabilecek mi? Son şampiyon Galatasaray 8 puanlık farkı kapatıp mutlu sona ulaşabilecek mi? Beşiktaş, Antalyaspor maçındaki iyi oyununu ilerleyen haftalara taşıyabilecek mi? Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe çıkışını sürdürebilecek mi? Bu soruların cevaplarını ilerleyen haftalarda bulacağız. 

Süper Lig'de 20.haftanın değerlendirmesini yaptım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...




20 yorum:

  1. Hiç futbolla aram yoktur . Hatta bugün Hadi yarışması vardı futbol konulu kaybettim.
    Sizin futbol yazılarınızı daha sık okumalıyım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol yazılarımı okuyun, kazanın :) Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  2. Üçüncü sıraya yükselmişiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım devamı gelecek mi? Merakla bekliyorum. Teşekkürler abi :)

      Sil
  3. Ne olur şu Fener düşmesin...Evde eşim sürekli fener konuşuyor..Allahım Fenere yardım et.AMİN......Tv de fener izliyo sürekli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fener yoğun bakım ünitesinden çıktı. Düşmez artık :) Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  4. Bakalım bu hafta GS - TS Maçı ne olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray için ya tamam ya devam maçı. Bakalım ne olacak? Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  5. Futbol severlere güzel bilgiler olmus 😊

    YanıtlaSil
  6. Haftanın kaybedeni Galatasaray oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray yara aldı. Bakalım puan farkını azaltabilecek mi? Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  7. Başakşehir tam az devam ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bakalım devam ettirebilecekler mi? Teşekkürler katkınız için :)

      Sil
  8. Bu hafta hayal kırıklığı oldu bizim için.Ama lig hala bitmedi sonuçta.İleriki haftalarda Galatasaray sıralamayı değiştirecektir inanıyoruz. #mayıslarbizimdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renktaş gelmiş:) Bakalım mayıslar yine bizim olacak mı? Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
    2. sonuna kadar destek:) mayısları kesinlikle bizim yapar :)

      Sil
  9. Berabere kalmak kötü oldu bu hafta. Ama Galatasaray şampiyonluk yarışında ya olmuştur ya salmıştır. Olduğu zaman da genellikle mutlu sona ulaşmıştır. Şu anda yarıştayız ve Trabzon maçı ile gelen bir galibiyetle seri gelirse mayıslar bizimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle Semih kardeşim, Fatih hocanın başında olduğu Galatasaray vazgeçmez ancak bazı futbolcuların borsa gibi inişli çıkışlı performansı beni endişelendiriyor. İnşallah silkinir ve kendimize geliriz. Teşekkürler ziyaretin için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem