26 Şubat 2019 Salı

İlk Yarı Başka, İkinci Yarı Bambaşka


Merhaba değerli Aylak Editör okuyucuları. Süper Lig'de 23. haftanın değerlendirmesi ile karşınızdayım. Bu haftanın başlığını "İlk Yarı Başka, İkinci Yarı Bambaşka" olarak belirledim ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine atıfta bulundum. İsterseniz değerlendirmeye derbiyle başlayalım: 

Vodafone Park'ta Tarihi Derbi 

Süper Lig'in 23.haftasında öyle bir maç izledik ki uzun yıllar unutulmayacak bir maçtı. Coşku, sevinç, üzüntü, heyecan, hayal kırıklığı ne ararsanız vardı bu maçta. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde açılışı yapan takım ev sahibi Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz'ın 2 golüyle maçın ilk yarısını 3-0 önde kapattı. Herkesin "Tarihi bir fark mı geliyor acaba?" diye düşündüğü anda ikinci yarıda sahneye konuk ekip Fenerbahçe çıktı. Ligde zor günler yaşayan sarı lacivertli ekip maçın ikinci yarısında büyük takım reaksiyonu göstererek maça ortak oldu ve Zajc, Sadık ve Hasan Ali'nin golleriyle skoru 3-3'e getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi. Maç sonunda eleştirilerin odağında olan isim ise Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'ti. 

Uzun yıllar unutulmayacak bir maçı geride bıraktık. Bana sorarsanız bu maçı şöyle tanımlarım: İlk yarıda Beşiktaş'ın, ikinci yarıda Fenerbahçe'nin, maç sonunda ise Başakşehir ve Galatasaray'ın mutlu olduğu bir maçtı. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 40'a yükseltti ve zirve yarışında ağır bir darbe aldı. Siyah-beyazlı ekip 2. sıradaki Galatasaray'ın 5, lider Başakşehir'in ise 11 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise aldığı bu beraberlikle puanını 25'e yükseltti. Sarı lacivertliler 14. sırada yer alıyor. 

Galatasaray "Komşunun Oğlu" Mitroglou ile Güldü 

Galatasaray Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Akhisarspor'u ağırladı. Galatasaray'ın lehine kolay geçmesi beklenen maçta sarı kırmızılı ekip adeta öldü öldü dirildi. Maç boyunca bulduğu sayısız gol pozisyonunu değerlendiremeyen Cimbom galibiyet golünü 90+4'te Yunan golcüsü Kostas Mitroglou ile buldu. Yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vuran Akhisarspor'un kalecisi Lukac'ın hatasını iyi değerlendiren Mitroglou topu boş kaleye gönderdi ve gecenin yıldızı oldu. Galatasaray aldığı bu galibiyetle puanını 45'e yükseltti ve lider Başakşehir'i takibini sürdürdü. 

Lider Başakşehir Sorunsuz İlerliyor 

Cumartesi günü oynanması gereken ancak olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün sonraya ertelenen maçta lider Başakşehir sahasında ağırladığı Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Başakşehir aldığı bu galibiyetle puanını 51'e yükseltti ve en yakın takipçisi Galatasaray'ın 6 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Ligde İlk 3 Sıra 

1) Başakşehir     51 p
2) Galatasaray    45 p
3) Beşiktaş         40 p

Süper Lig'in 23.haftası özellikle Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle unutulmayacak bir hafta oldu ve biz de bir değerlendirme yazısının daha sonuna geldik. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Görüşmek üzere...

17 yorum:

  1. Çekişmeli bir lig.takimlara basarilar

    YanıtlaSil
  2. Beşiktaş'lıyım ve aşırı kızgınım..bence tarihi bir fırsatı kaçırdı bizimkiler..ben 6 gol olur demiştim ama hiç böyle hayal etmemiştim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş için dramatik bir maç oldu. Katkınız için teşekkürler :)

      Sil
  3. Beşiktaş taraftarı olarak üzgünüm. Farka gideriz derken neredeyse yenilgiden döndük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş için kötü oldu. Ama futbol böyle bir oyun. Katkınız için teşekkürler :)

      Sil
  4. Şenol hoca maçı kenardan bende tvden izledim aramızda hiç bir fark yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size. Bu beraberliğin sorumlusu Şenol Güneş. Katkınız için teşekkürler :)

      Sil
  5. Maçta ağlayan çocuk vardı, ona ne oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğun ismi Kartalmış galiba, fanatik bir Beşiktaşlı babanın oğlu. 3-0 olduktan sonra sevinçten ağlamış. Sonra ne oldu bilmiyorum... Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  6. İlk yarıdan sonra enteresan bir sonuç ile karşılaştık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten enteresan, hem de tarihi bir maç oldu. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  7. kıymetli öğretmenim, bir Fenerbahçe'li olarak çok keyifliyim. gerçek Fenerbahçe'yi izlediğim için çok mutluyum. bizimle "kümeye" diyen taraftar dostlarıma cevap niteliğinde bir maç olduğu için ayrıca takımımla gurur duyuyorum. güneşli günler yakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir Galatasaraylı olarak keyifle izledim maçı. İki takımı da tebrik etmek lazım. Harika bir maç izlettirdiler bize. Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için :)

      Sil
  8. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım kardeşim. Çok teşekkür ederim bana da yer verdiğin için :)

      Sil
  9. Bir takım taraftarı değilim . Tüm takımlara başarılar diliyorum

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem