7 Ocak 2019 Pazartesi

Garry Rodrigues'in Türkiye Macerası


2016-2017 futbol sezonunun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Rodrigues, takip edenlerin de bildiği üzere 10 milyon 250 bin dolarlık bonservis bedeli karşılığında S.Arabistan ekibi Al İttihad'a transfer oldu. Ben de bu yazımda sizlere kısaca Rodrigues'in Türkiye macerasını anlatmak istiyorum.

2016-2017 sezonunun devre arasında dönemin teknik direktörü Riekerink'in onayıyla Yunan ekibi PAOK'tan 3.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Rodrigues ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Sonraki sezonda özellikle Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından büyük bir çıkış yakalayan Garry, geçen sezonu 10 gol 10 asistle tamamladı. Geçen sezon Bafetimbi Gomis ile gösterdiği uyum gerçekten muhteşemdi. Ancak Gomis'in takımdan ayrılmasının ardından Rodrigues'te de büyük bir düşüş gözlemlendi. Bir de üstüne Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylara karışıp ceza alınca kötü bir dönem yaşadı Rodrigues. 

Tüm bunlardan sonra finansal fair-play kriterleri nedeniyle futbolcu satmadan transfer yapamayan Galatasaray, Al İttihad'ın 10 milyon 250 bin dolarlık teklifini kabul etti ve Rodrigues'in Türkiye macerası sona erdi. 
Rodrigues Al İttihad formasıyla objektiflere poz verdi


Bana sorarsanız; Rodrigues bu sezon istenilen performansı gösteremese de Türk futbolunda derin izler bırakmayı başardı. Geçen sezon Galatasaray'ın 21. şampiyonluğu kazanmasında Gomis ile birlikte büyük paya sahipti. Kadere bakın ki geçen sezon Cimbom'un muhteşem ikilisi olan Garry ve Gomis, S.Arabistan'da bu kez birbirlerine rakip olacaklar. Gomis ise bir diğer S.Arabistan ekibi Al-Hilal'de forma giyiyor. 

Gomis ve Rodrigues artık aynı ligde farklı takımlarda birbirlerine karşı mücadele verecekler.


Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir başka yazıda görüşmek üzere...




17 yorum:

  1. Futbolun f sini daha bilmeyen bu sporculara bu kadar para nasıl veriyorlar anlamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlarda para bol :) Harcayacak yer arıyorlar :) Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  2. İçimi en çok acıtan "Gomis ve Rodrigues artık aynı ligde farklı takımlarda birbirlerine karşı mücadele verecekler." Oldu malesef. Şampiyonluk için kesinlikle ikisininde çok büyük katkısı oldu bizim için. Gomis gittiğinde 3 gün yas tutup ağladım. Dünden beri de Rodrigues için yastayım. Özellikle vedasında biz taraflara Ailem diye hitap etmesi daha çok derinden sarstı. Emeğinize sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok üzüldüm. İnşallah yeri doldurulur. Her ikisinin de katkısı unutulmaz. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  3. Şampiyonlar Liginden elendikten sonra gelenin gidenin pek önemi yok. Gomisi şimdiye kadar elinde tutabilseydi keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takviye şart. Şu an forvet yok elde. Bir de ilk yarıda taraftarı çok üzdüler. İkinci yarıda taraftarın gönlünü kazanmak zorundalar. Teşekkürler Yusuf abi görüşün için :)

      Sil
  4. Rodriguez’i bence önemli bir adamdı onun yeri nasıl doldurulacak bakalım hayırlısı olmasını diliyorum merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  5. Tam aksine bence Türkiye'de ki kariyeri hızlı bir şekilde başlayıp hızlı bir şekilde bitmiş. Garry ve Gomis'in farklı takımlarda olması da hayatın bir cilvesi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkısı çok oldu. Özleyeceğim. Teşekkürler yorumunuz için ☺

      Sil
  6. adam yasin öztekinin formasını giydikten sonra 7 numarayı çöküşe geçti resmen iyiki de sattılar bidaha bu parayı veren olmazdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin önüne büyük bir fırsat çıktı ve değerlendirdiler. İnşallah yerini doldururlar. Teşekkürler Yasin kardeşim :)

      Sil
  7. Sonra nedense borçları ödeyemeyen spor klüplerinin borçları bir şekilde hallediliyor. Spordan başka her şeye benziyor şu futbol olayı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat spor kulüplerine güzel :) Borçları da olsa halloluyor :) Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  8. Tek başına yeterli bir oyuncu değil ne yazık ki. Partnerinin olması lazım ve bunu geçen seneki Gomis uyumuyla gördük. Takımda forvet olmadığı için de bu sene hiç katkı veremedi. Verseydi en az 15'e Avrupa'ya gönderebilirdik. Satmadan alamayacağımız için en az zarar göreceğimiz mevkiden en yüksek geliri ettik. Ne yazık ki birilerini feda etmemiz gerekiyordu ve bu Rodrigues oldu. Sene sonuna kadar Onyekuru o açığı kapatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence fırsatı iyi değerlendirdi yönetim. Şimdi satmasaydık belki ileride hiç satamazdık. Parası da her şeye rağmen tatmin edici. Teşekkürler kardeşim :)

      Sil
  9. Göz atacağım. Teşekkürler ziyaretiniz için :)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem