14 Ekim 2018 Pazar

Thierry Henry'nin Yeni Macerası


Futbolculuğu döneminde sayısız başarılara imza atan Fransızların efsane golcüsü Thierry Henry için yepyeni bir macera başlıyor. 

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco geçtiğimiz günlerde teknik direktör Leonardo Jardim'in görevine son verip teknik direktör arayışlarına başlamıştı. Ve Monaco aradığı ismi buldu ve eski futbolcusu Thierry Henry'yi göreve getirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Henry 3 yıl boyunca Monaco'nun teknik direktörlüğünü yapacak. 

Futbolculuk döneminde Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona ve New York Redbulls takımlarında oynayan Henry ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşayacak. Henry 2016 yılından beri Belçika milli takımında yardımcı antrenörlük görevini üstleniyordu.

Thierry Henry'yi Yeni Macerasında Neler Bekliyor?

Ligue 1 ekiplerinden Monaco sezona çok kötü bir başlangıç yaptı. Jardim yönetiminde 2016-2017 sezonunda 105 gol atarak şampiyon olan takım bu sezon küme düşme hattında bulunuyor. Bence Monaco, Henry'yi teknik direktörlük görevine getirerek büyük bir risk aldı. Çünkü Henry kariyerinde ilk kez teknik direktörlük yapacak ve bu konuda fazla tecrübesi yok. Ancak futbol her türlü sonuca açık bir spor dalı. Bilinmez; belki de Henry ile Monaco'nun dokusu uyuşur ve başarı da gelebilir. Ancak şunu da söylemek lazım ki Henry'nin yapacak çok işi var ve önünde çok zorlu bir görev var. Bakalım futbolculuğu döneminde bir fenomen haline gelen Henry teknik adamlık kariyerinde de fenomen haline gelebilecek mi?

Görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Görüşmek üzere. 

2 yorum:

  1. Bakalım teknik direktörlük kumaşı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ediyorum neler yapacak diye. Bekleyip göreceğiz kardeşim ☺

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem