26 Mart 2019 Salı

Şenol Güneş ile Umutlarımız Yeşerdi


Milli takımımızda yeni bir dönem başladı. Türk futbolunun Fatih Terim ve Mustafa Denizli ile birlikte efsane teknik direktörlerinden biri olarak kabul edilen Şenol Güneş A Milli Futbol Takımımızın başına getirildi ve milli takımda beyaz bir sayfa açıldı. Milli takımımız Şenol Güneş ile birlikte çıktığı ilk iki maçında deplasmanda Arnavutluk'u 2-0, Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 mağlup etmeyi başardı. 

Milli takımımızın şu anki durumunu değerlendirmeden önce geçmişe bir göz atalım diyorum. Son dönemde yaşanan saha içi ve saha dışı olumsuz olaylar nedeniyle Türk insanının milli takımla arası iyice soğumuştu. Gerçekten artık içimizde en ufak bir heyecan kalmamıştı. İsterseniz Lucescu ile oynadığımız son dört maça bakalım: 

Türkiye 0-0 Bosna Hersek 
Rusya 2-0 Türkiye
Türkiye 0-1 İsveç
Türkiye 0-0 Ukrayna 

Sonuçlarda da gördüğümüz gibi Lucescu ile çıktığımız son dört maçta gol dahi atamamışız. Bırakın galibiyeti gole hasret kaldığımız çok kötü bir dönem yaşadık. Ancak Şenol Güneş'in gelmesiyle birlikte son iki maçta 6 golle 6 puan kazandık ve artık "Şenol Güneş ile umutlarımız yeşerdi" diyebiliyoruz. Ancak "Her şey harika" demek için daha erken. Çünkü şahsi fikrim Fransa ve İzlanda maçlarındaki performansımızı görmemiz lazım. Çünkü asıl ölçü o maçlar. Ancak milli takımızla ilgili artık geleceğe umutla bakabiliyoruz. 

Bir parantez de Burak Yılmaz'a açmayı isterim. Dürüst olmam gerekirse Burak Yılmaz'ı pek sevmem. Ancak son oynanan iki maçta gördüm ki Burak Yılmaz milli formayı özlemiş. Milli formadan ayrı kaldığı dönem ona çok yaramış ve bu formanın değerini anlamış. Gol ve goller atabilmek için çok istekli bir oyun sergiledi. İnşallah bu performansını sürdürür. 

Yazımın başında da söylediğim gibi Şenol Güneş ile birlikte yeni bir döneme girdik. Artık geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Grubumuzda Griezmann, Giroud, Mbappe gibi yıldız oyuncuların yer aldığı son dünya şampiyonu Fransa var. Fransa ayrı bir seviye. Futbolda ne olacağı belli olmaz ama onlarla başa çıkmamız zor. Bizim bu grupta rakibimiz İzlanda. Hedefimiz İzlanda'yı geçip ikinci olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak olmalı. 

A Milli Futbol Takımımıza başarılar dileyerek yazımı bitirmek istiyorum. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere... 



11 yorum:

  1. İbocuğum bugün bende bir yazı atmış bu konu ile ilgili :)

    YanıtlaSil
  2. Milli takım da zaten milli bir teknik direktör olmalıydı teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Güzel başladı güzel devam eder inşallah.

    YanıtlaSil
  4. "Eskişehir"im uğurlu geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir taraftarı harikaydı, teşekkürler katkınız için :)

      Sil
  5. Futboldan çok anlamıyorum ama eşimin yorumlamasına göre Şenol Güneş’in başa gelmesi çok iyi olmuş😁
    A milli futbol takımımızın yolu açık,başarıları bolllllcaaa olsun🙋🏻‍♀️😁

    YanıtlaSil
  6. Fransa 🇫🇷 tamam, sıra İzlanda 🇮🇸 'da

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem