11 Mart 2019 Pazartesi

Süper Lig ve Avrupa Futbolunda Son Durum


Merhaba değerli okurlar. Her pazartesi olduğu gibi futbol değerlendirme yazısıyla karşınızdayım. Bu değerlendirme yazısında Süper Lig, İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga'ya yer vereceğim. İsterseniz hemen Süper Lig ile başlayalım: 

Süper Lig'de lider Başakşehir hedefe emin adımlarla yürüyor. İstanbul ekibi, lig tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe'yi Fatih Terim Stadı'nda 2-1 mağlup ederek puanını 57'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş ise Vodafone Park'ta Konyaspor'u ağırladı. Sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koyan siyah beyazlı ekip galibiyete Japon yıldızı Kagawa'nın son dakikalarda attığı golle ulaştı. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 44'e yükseltti ve 3. sıradaki yerini korudu. 

Süper Lig'de haftanın kapanış maçında Galatasaray sahasında Antalyaspor'u 5-0 mağlup ederek puanını 49'a yükseltti ve lider Başakşehir'in 8 puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Galatasaray'ın kalecisi Muslera ise maçın kırılma anlarında yaptığı kritik kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekti. 

Almanya Bundesliga 

Almanya Bundesliga'da şampiyonluk yarışı kızıştı. Bir ara Bayern Münih'in 9 puan önünde lider olan Borussia Dortmund bu avantajını yitirdi ve liderliği Bayern Münih'e kaptırdı. 

Bundesliga'da bu hafta sahasında Wolfsburg'u ağırlayan Bayern Münih rakibini 6-0 mağlup ederek hezimete uğrattı ve 57 puana ulaşarak averajla liderliğe yükseldi. 

Borussia Dortmund bu hafta sahasında Ozan Kabak'ın formasını giydiği Stuttgart'ı ağırladı. Dortmund rakibini 3-1 mağlup etmesine rağmen liderliği averajla Bayern Münih'e kaptırdı. 

İngiltere Premier Lig 

İngiltere Premier Lig'de Manchester City ile Liverpool arasındaki şampiyonluk yarışı adeta nefesleri kesiyor. 

Bu hafta Manchester City sahasında Watford'u 3-1 mağlup etti ve 74 puanla liderliğini sürdürdü. Liverpool ise sahasında Burnley'i 4-2 mağlup ederek puanını 73'e yükseltti ve lider Manchester City'yi takibini sürdürdü. 

Haftanın en önemli maçında ise Arsenal sahasında Solskjaer ile müthiş bir ivme kazanan ve Şampiyonlar Ligi'nde PSG'yi eleyerek çeyrek finale çıkmayı başaran Manchester United'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. 

Sizlere bu yazımda Süper Lig, İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga'daki son durumu aktarmaya çalıştım. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere...







2 yorum:

  1. Süperlig bu sene çok ilginç futbol severler hayretle takip ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir sezon yaşanıyor, teşekkür ederim ziyaretiniz için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem