3 Aralık 2018 Pazartesi

Süper Lig'de 14. Haftanın Öne Çıkanları


Süper Lig'de 14. hafta sona erdi. 14. haftanın öne çıkan sonuçlarını ve gelişmelerini sizler için derledim. 

Lider Başakşehir Evinde Yara Aldı

Haftaya en yakın takipçisi Kasımpaşa'nın 5 puan önünde 30 puanla lider giren Başakşehir sahasında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Turuncu-lacivertli ekip, Sivasspor'a 1-0 mağlup olarak ligdeki 2. yenilgisini aldı. Başakşehir en son yenilgisini ligin 2. haftasında Kasımpaşa'ya karşı almıştı. Sivasspor ise teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde çıktığı üç maçtan 7 puan topladı. Sivasspor iki hafta önce deplasmanda Beşiktaş'ı da yenmişti. 

Trabzonspor Çıkışını Sürdürdü

Geçtiğimiz hafta sahasında Fenerbahçe'yi yenerek moral depolayan Trabzonspor, Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yenerek çıkışını sürdürdü. Bordo-mavililer aldığı bu galibiyetle puanını 22'ye çıkardı. Kayserispor'da ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrıldı. 

Derbinin Galibi Beşiktaş 

Haftanın en önemli maçında galip gelen taraf Beşiktaş oldu. Derbide Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı 18. dakikada Adem Ljajic'in penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.

Adem Ljajic


İki takımın da oynadığı oyunla vasatı aşamadığı maça Galatasaray 7, Beşiktaş ise 3 eksikle çıktı. Galatasaray'da cezalılar Donk, Rodrigues, Ndiaye, Serdar Aziz ve sakatlığı bulunan Belhanda, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş derbide oynayamadı. Ev sahibi Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Pepe, Babel ve Roco şans bulamadı. 

Beşiktaş aldığı bu galibiyetle puanını 24'e çıkararak Galatasaray ile puanını eşitledi. Galatasaray ise aldığı bu mağlubiyetle kötü gidişini sürdürdü. Hafta içinde deplasmanda Lokomotiv Moskova'ya yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden sarı-kırmızılı ekip oynadığı son 9 resmi maçın sadece 1'ini kazanabildi. (Kayserispor'u 3-0 yenmişti.)

Kadıköy'de Yine Hayal Kırıklığı 

Fenerbahçe yine kazanamadı. Sahasında lig ikincisi Kasımpaşa'yı ağırlayan sarı-lacivertliler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe'nin golleri Neustadter ve Özgür Çek'ten (kendi kalesine) gelirken, Kasımpaşa'nın golleri Diagne'den geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 14'e çıkardı ve 15. sıradaki yerini korudu. Kasımpaşa ise puanını 26'ya çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu. 

Kasımpaşa'nın golcüsü Mbaye Diagne attığı 16 golle gol krallığında zirvede








8 yorum:

  1. Selam! Harika bir blog 👍 takip etkinliğinden geliyorum kendi bloğuma da beklerim; https://rafaelaybuke.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam Aybüke Hanım. Teşekkür ederim. Sanırım sizi takip ediyorum ama yine de bir bakayım. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  2. Güzel panorama olmuş.Teşekkürler
    Belediye maçı hayal kırıklığı..
    Ne olacak fenerin hali?
    Erzurum direniyor...
    Akhisar direnir mi?
    Rize gidici mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Hanım, futbolla ilgilisiniz galiba. Çok güzel sorular :) Teşekkür ederim ilginiz için :)

      Sil
  3. Bu gidişle Fenebahçe gidici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Koç izlemeye devam ederse öyle olacak gibi... Teşekkürler katkınız ve yorumunuz için :)

      Sil
  4. Futbol sürpriz sonuçları barındırdığı için bu kadar ilgi çekici.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem