26 Aralık 2018 Çarşamba

Süper Lig'de İlk Yarının Panoraması


Süper Lig'de sürpriz sonuçlara sahne olan ilk yarı sona erdi. İşte Süper Lig'de ilk yarının panoraması:

Son Yılların En İlginç İlk Yarısı Yaşandı

Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk yarısı son yılların en ilginç ve en sıra dışı ilk yarılarından biriydi. Galatasaray ve Beşiktaş'ın inişli çıkışlı performansı, Fenerbahçe'nin küme düşme hattında bulunması, Anadolu takımlarının zirve yarışında olmaları ligin ilk yarısına damga vuran olaylardı. 

Başakşehir İlk Yarının En İstikrarlı Takımı

Başakşehir ligin ilk yarısında topladığı 35 puanla en yakın rakibinin 6 puan önünde ligin ilk yarısını lider tamamladı. Ligde sadece Kasımpaşa ve Sivasspor'a yenilerek sadece 2 mağlubiyetle ligin en az yenilen takımı unvanını alan Başakşehir oynadığı futbol nedeniyle eleştirilse de ilk yarıda ligin en istikrarlı takımı oldu. Bu arada Başakşehir yediği 8 golle ligin en az gol yiyen takımı. 

Üç Büyükler Tam Bir Hayal Kırıklığı 

Ligin üç büyükleri olarak adlandırılan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu sezon gösterdikleri performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 

İlk yarı boyunca sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Galatasaray ligin ilk yarısını 29 puanla liderin 6 puan gerisinde 5. sırada tamamladı. Porto, Schalke ve Lokomotiv Moskova ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden sarı-kırmızılılar 6 maçta 4 puan toplayarak gruptan çıkma başarısını gösteremedi. 

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe ise Cocu ile başladığı sezona Erwin Koeman ile devam etti. Erwin Koeman'la da istediği başarıyı yakalayamayan sarı-lacivertlilerde yönetim Fenerbahçe taraftarının sesine de kulak vererek teknik direktörlük görevine Ersun Yanal'ı getirdi. Fenerbahçe ilk yarıda sadece 16 puan toplayabildi ve ligin ilk yarısını küme düşme hattında 17. sırada bitirdi. Fenerbahçe bu 17 haftalık zaman diliminde sadece 3 galibiyet alabildi. Sarı-lacivertliler sadece Bursaspor, Konyaspor ve Alanyaspor maçlarında galip gelebildi. 

Sezon başında şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Beşiktaş ise ligin ilk yarısını 26 puanla 7. sırada tamamladı. Genk, Malmö ve Sarpsborg'un bulunduğu Avrupa Ligi grubundan da çıkamayan Beşiktaş taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 

İlk Yarının Flaş Takımları

İlk yarının flaş takımları kuşkusuz Başakşehir, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor ve Antalyaspor oldu. Sezona istediği gibi başlayamayan Trabzonspor 5-0 kaybettiği Yeni Malatyaspor maçından sonra çıktığı 5 maçtan 13 puan toplayarak ligin ilk yarısını 29 puanla 2. sırada tamamladı. Maliyeti düşük kadrolarla mücadele eden Yeni Malatyaspor ligin ilk yarısını 29 puanla 3., Kasımpaşa ise yine aynı puanla 4. bitirirken Antalyaspor ise 27 puanla 6. bitirdi. 

İlk Yarının En Çok Gol Atan Takımı

Ligde ilk yarının en çok gol atan takımı 37 golle Kasımpaşa oldu. Sahip olduğu hücum hattıyla göz kamaştıran Kasımpaşa, golcüsü Diagne'nin yıldızlaştığı ilk yarıda rakip takım filelerini 37 kez havalandırdı. Diagne ise attığı 20 golle gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor. 


İlk Yarıda 30 Gol Barajına Ulaşan Takımlar

Ligin ilk yarısında 30 gol barajına ulaşan üç takım var. Bu takımlar:

Kasımpaşa - 37 gol
Trabzonspor - 32 gol
Galatasaray - 30 gol 

İlk Yarının En Az Galibiyet Alan Takımı 

Süper Lig'de ilk yarının en az kazanan takımı 1 galibiyetle Rizespor oldu. Ligde sadece sahasında oynadığı Fenerbahçe maçını 3-0 gibi net bir skorla kazanan Karadeniz ekibi ligde son sırada yer alıyor. 

Süper Lig'de ilk yarının panoramasını yaptım. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere... 






5 yorum:

  1. Transfer haberleri gelmeye başladı.Belirleyici olacak..Kestirmek zor...ilk yarıda ummadığım sırlama oldu açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sürpriz oldu sıralamalar. Transferler nasıl olacak göreceğiz. Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  2. Devre arası gelen hiç bir oyuncu tutmaz nedeni ise kulüpler devre arası sorunlu oyuncuları gönderir. Bizde umutla şu gelse bu gelse diye umut bağlarız. Üç büyük takım borç batagında Süleyman Sebanın 5 milyon dolar artı le bıraktığı Beşiktaş ne halde Avrupa kriterlerine uyan tek kulüp Gençlerbirliği oda Spor Toto 1. ligde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru tespitler Yusuf. Aynen katılıyorum sana. Teşekkürler yorumun için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem