17 Aralık 2018 Pazartesi

Süper Lig'de 16. Haftanın Panoraması


Süper Lig'de zirve yarışında iki önemli maça sahne olan 16. hafta sona erdi. İşte 16. haftanın panoraması:

Başakşehir Puan Farkını Korudu

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Başakşehir şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile olan 8 puanlık farkı korumuş oldu. Başakşehir aldığı bu beraberlikle puanını 34'e yükseltirken Galatasaray ise puanını 26'ya yükseltti. Son oynanan Porto ve Başakşehir maçlarında oynadığı olumlu futbolla taraftarlarına ümit veren Galatasaray ise bir türlü çıkışa geçemiyor. Son iki maçta oynadığı olumlu futbolu sonuca yansıtamayan Cimbom son 13 maçta sadece 2 galibiyet alabildi.

Kartal 1 Puanı Son Dakikada Kurtardı

Hafta içinde Avrupa Ligi'nde oynadığı Malmö maçını 1-0 kaybeden Beşiktaş sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Maçta 2-0 geriye düşen siyah-beyazlılar 1 puanı 90+6. dakikada Mustafa Pektemek'in attığı golle kurtardı. 

Konyaspor "Kocaman" Adımlarla Yürüyor

Konyaspor sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Aykut Kocaman'ın göreve gelmesiyle olumlu bir hava yakalayan Konyaspor Kocaman yönetiminde çıktığı 4 maçtan 7 puan çıkardı. Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle bu sezonki hedefini Avrupa kupalarına katılmak olarak belirleyen Kasımpaşa ise aldığı bu mağlubiyet sonucunda 26 puanda kaldı. 

Yeni Malatyaspor'dan Kritik Galibiyet

Bu sezon gösterdiği performansla taraftarlarını mutlu eden Yeni Malatyaspor sahasında kritik bir galibiyet aldı. Haftaya lig üçüncüsü olarak giren Antalyaspor'u sahasında 2-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor puanını 28'e çıkararak ligde 2. sıraya yükseldi. 

Sivasspor Kazanmaya Devam Ediyor

Sivasspor sahasında ağırladığı Ankaragücü'nü 4-0 mağlup etti. Teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde çıktığı 5 maçta 13 puan toplamayı başaran Sivasspor puanını 24'e yükseltti. 20 puanda kalan Ankaragücü'nde ise teknik direktör İsmail Kartal'ın görevine son verildi.

Fenerbahçe'de Değişen Bir Şey Yok, Yine Bildiğimiz Gibi...

Takımın başına Ersun Yanal'ın gelmesiyle olumlu bir hava yakalaması beklenen Fenerbahçe'de değişen bir şey yok. 2-0 öne geçtiği maçta BB Erzurumspor ile sahasında 90+2. dakikada yediği golle 2-2 berabere kalan Fenerbahçe yine hayal kırıklığına uğradı. Bu beraberlik sonucunda BB Erzurumspor ve Fenerbahçe puanlarını 15'e yükseltti. Fenerbahçe ligde 17. sırada bulunuyor. 

Ligin İlk 9 Sırası 

Ligin ilk 9 sırası şu takımlardan oluşuyor:

1) Başakşehir             34 p
2) Yeni Malatyaspor 28 p
3) Beşiktaş                 26 p
4) Trabzonspor          26 p
5) Galatasaray           26 p
6) Kasımpaşa             26 p
7) Antalyaspor           26 p
8) Konyaspor             24 p
9) Sivasspor               24 p

Süper Lig'de son yılların en ilginç mücadelesi yaşanıyor. Puan tablosuna baktığımızda lig 2.'si Yeni Malatya ile lig 9.'su Sivasspor arasında sadece 4 puan fark var ve 26 puanlı tam 5 takım var. Lig lideri Başakşehir ise konumu ve puanı itibariyle rahat bir konumda. Ancak ligin bitmesine daha 18 hafta var. Bakalım bu ilginç ve çekişmeli yarış hangi takımın şampiyonluğuyla sonuçlanacak?

Görüşlerinizi ve tahminlerinizi yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...




12 yorum:

  1. Sivasspor - Ankaragücü ve Beşiktaş - Trabonspor maçlarını seyrettim Sivasspor'u çok beğendim. Hızlı ucuma çıkan takımı her zaman sevmişimdir. Beşiktaş - Trabzon maçında Sosa çıkana kadar oyunun hakimi Trabzondu. Sağlam bir Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in neler yapabilceğini ben değil Şenol hoca görmüştür. İki golün ortasında Caner ve bu arada Dorukhan'a ayrı bir parentez açayım Türkiye Milli takımı yeni bir 8 numara oyuncuyu kazandı. Mustafa Pektemeği çok iyi tanırım Gençlerbirliğinden onun gibi bir forvetim varken hoca olsamher maç oynatırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan'ı ben de beğeniyorum. İnşallah üstüne koyarak devam eder ve milli takıma çağrılır. Teşekkürler katkınız için :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Fırsat buldukça ziyaret edeceğim :)

      Sil
  2. Bu hafta kasımpaşa hayal kırıklığım oldu.Aslinda zaafları olan takım çok basit gol yiyor..Sivas formda gibi bu hafta galasaraya konuk olacak..Fener bu gidişle kümeye gidecek gibi..Ankaragucu hocası kim olacak acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fener'in komple bir değişim geçirmesi gerekiyor bence. o değişimi yapamazlarsa iş vahim. Teşekkürler katkınız için :)

      Sil
  3. Futbolu pek takip etmiyorum..Cimbom ne hallerde acaba?🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krizdeyiz ama atlatacağız inşallah :) Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Ben de başarılar diliyorum. Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil
  5. 17. haftada, Beşiktaş 4-1 yenildi ve ben üzüldüm.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blog Listem