11 Aralık 2018 Salı

Tarihte Bugün: Arrivederci Juventus


Bugün 11 Aralık 2018... Bundan 5 yıl önce 10 Aralık 2013 Salı akşamı başlayıp 11 Aralık Çarşamba günü biten o zaferin 5. yıldönümü...

Yer: İstanbul Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı. Tarih: 10 Aralık 2013 Salı. Soğuk ve karlı bir gün. Cimbom evinde İtalyan devi Juventus'u ağırlıyor. Beraberlik ve mağlubiyet halinde Şampiyonlar Ligi'ne veda ediyoruz. Kazanmamız halinde ise gruptan biz çıkıyoruz. Maç başlıyor ve büyük bir heyecanla maçı izlemeye başlıyoruz. Yoğun bir kar yağışı var o sırada ve bu kar yağışı nedeniyle maç tatil ediliyor. Daha sonra maçın ertesi gün yani 11 Aralık Çarşamba günü oynanacağı açıklanıyor. 

Ben o zaman üniversite 4. sınıftayım. Ertesi gün dersimiz bitiyor ve üniversitenin yemekhanesine gidiyoruz. Hem yemek yiyoruz hem de yemekhanenin televizyonundan maçı izliyoruz. Dakikalar geçiyor gol gelmiyor. İtiraf etmeliyim ki benim aslında umudum yoktu maçı kazanacağımızdan. Berabere kalıp Avrupa Ligi'ne gideriz diye düşünüyordum. Neyse maçın son dakikaları... İleriye uzun bir top atılıyor tam Drogba'nın kafasına. Drogba kafasıyla topu indiriyor Sneijder'e... Sneijder topa vuruyor ve gol. Türk televizyon tarihinin efsane spikeri Ercan Taner "Allah'ımmm gooooollll" diye bağırıyor. Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi Juve'nin kalecisi Buffon ağlara giden topa çaresizce bakmak zorunda kalıyor. Maçı 1-0 kazanıyor ve "Arrivederci Juventus" yani "Güle güle Juventus" diyerek gruptan çıkan taraf biz oluyoruz. 

O unutulmaz anı isterseniz buradan izleyebilirsiniz. 

Unutulmaz bir anıydı gerçekten. Ne zaman soğuk ve karlı bir gün olsa biz Galatasaraylıların aklına bu maç gelir. Gerçekten unutulmaz...

Maçın kahramanları Sneijder ve Drogba 





10 yorum:

  1. Vay galata ne hale düştü...Rizeyi bile yenemedi.Canı sağ olsun olan bizim spor toto ya oldu...Bu hafta torino-juve ne olur editör fikrin nedir?

    YanıtlaSil
  2. o günü hiç unutmuyorum. son dakikalar ve wesley nin golü:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten unutulmaz... Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  3. Daha dün gibi aklımda Tabi o zamanlar lise son sınıftık. Matematik dersinden kaçıp izlemiştik. Bu arada diğer sitenizi de takibe aldık Hayırlı olsun tekrardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutulmaz bir anıydı gerçekten. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. O sırada okuldaydım ben de. Okula en yakın evi olan arkadaşımın evine çıkışta koşarak gidip seyretmiştik. Gol anını, vuruşu, spikeri hatırlamıyorum bile sevinçten. Bağırarak birbirimize sarılmıştık. 11.12.13 Juventus için uzun yıllar boyunca bir travma olarak kalacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antonio Conte tüm sezon boyu o travmayı yaşamıştı hatırladığım kadarıyla :) Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  5. Bir zamanlar ne mutlu olurduk takımlarımızın Avrupa kupalarındaki başarıları ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah o günler tekrar gelir :) Teşekkürler ziyaretiniz için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem