10 Aralık 2018 Pazartesi

Süper Lig'de 15. Haftanın Panoraması


Süper Lig'de 15. hafta sona erdi. İşte 15. haftanın panoraması:

Beşiktaş'a Alanyaspor Engeli 

Beşiktaş'ın üç maçlık galibiyet serisi sona erdi. Son üç resmi maçında Ankaragücü, Sarpsborg ve Galatasaray galibiyetleriyle çıkışa geçen siyah-beyazlılar deplasmanda Alanyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş bu beraberlikle puanını 25'e çıkarmasına rağmen ligde 4. sıraya geriledi.

Cimbom Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Sarı-kırmızılılar kan kaybetmeye devam ediyor. Galatasaray sahasında ağırladığı Rizespor'la 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kaldı. Son 11 maçında sadece 2 galibiyet alabilen Galatasaray aldığı bu beraberlikle puanını 25'e çıkarmasına rağmen averajla 7. sıraya geriledi. 

Ne Olacak Bu Fenerbahçe'nin Hali?

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Sarı-lacivertliler Akhisar deplasmanında da kazanamadı ve 3-0'lık mağlubiyetle döndü. Fenerbahçe aldığı bu mağlubiyetle küme düşme hattında kendisine yer buldu. Sarı-lacivertliler 14 puanla 17. sırada yer alıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise bu kara tablonun ardından takıma ilginç bir ceza verdi. Başkanın verdiği ceza sonucunda Fenerbahçe takımı Manisa'dan İstanbul'a uçakla değil karayoluyla dönmek zorunda kaldı. 

 'Fırtına' Esmeye Devam Ediyor

Trabzonspor sahasında ağırladığı Konyaspor'u 3-0 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 25'e çıkardı. Trabzonspor bu galibiyetle Beşiktaş ve Galatasaray ile puanını eşitlemiş oldu. 

Antalyaspor'un Zirve Yürüyüşü 

Antalyaspor'un zirve yürüyüşü devam ediyor. Bursaspor'a konuk olan Antalyaspor karşılaşmayı 2-0 kazanarak puanını 26'ya çıkardı ve ligde 3. sıraya yükseldi. 

Erzurum'da Yeni Malatya Kazandı

Ligin flaş ekiplerinden Yeni Malatyaspor düşme hattında mücadele eden BB Erzurumspor'u deplasmanda 3-1 mağlup ederek puanını 25'e çıkardı. 

Sivasspor Hakan Keleş ile Bambaşka 

Sezona teknik direktör Tamer Tuna yönetiminde başlayan Sivasspor Tamer Tuna'nın görevden ayrılmasıyla teknik direktörlük görevine Hakan Keleş'i getirmişti. Hakan Keleş'in göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçen Sivas bu haftayı da galibiyetle kapattı. Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Sivasspor Hakan Keleş yönetiminde çıktığı 4 maçta 10 puan toplayarak dikkatleri üzerine çekti. 

Başakşehir Rakiplerinin İkramını Geri Çevirmedi 

Medipol Başakşehir, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Afyon'da oynanan maçta Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek puanını 33'e yükseltti ve Kasımpaşa ve Antalyaspor'un 7, Beşiktaş, Yeni Malatya, Trabzonspor ve Galatasaray'ın 8 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Kasımpaşa Bozguna Uğradı 

Ligde 26 puanla 2. sırada bulunan Kasımpaşa sahasında bozguna uğradı. Küme düşme hattında mücadele eden Kayserispor'a 3-0 mağlup olan Kasımpaşa lider Başakşehir'in 7 puan gerisine düştü. Kayserispor aldığı bu galibiyetle puanını 15'e yükselterek 14 puanlı BB Erzurumspor ve Fenerbahçe'yi geçti. 

Süper Lig'de 15. haftanın öne çıkan gelişmelerini sizler için derledim. Görüşlerinizi yazabilirsiniz. 





6 yorum:

  1. İlgi alanıma hiç bir zaman girmeyi başaramadı bu futbol olayı 🙈
    Sizler gibi sevemedik bir türlü.biz bayanların geneli sanırım pek anlamıyor ondan mi bu soğukluk?
    Yine de erkekler icin özellikle güzel bir yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin ilgi alanları farklı tabii ki :) Teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve yorumunuz için :)

      Sil
  2. Ben de hiç sevemiyorum şu futbolu nedense:) seven kadınlar da çok fazla var aslında ama bir takıma bağlanmak nedense zor geliyor bana:) elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkes sevmek zorunda değil ama güzel oyun:) Herkesin ilgileri farklı. Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Türkiye'de lig ikinci yarı başlar derler. Bu sıralama ikinci yarı epey değişecek. Başakşehir hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kritik maç Başakşehir-Galatasaray... Eğer Cimbom Başakşehir'i yenebilirse lig yeniden başlar. Haklısınız. Lig ikinci yarıda başlıyor. Çünkü tüm takımlar ikinci yarıda maçlara ciddiyetle çıkıyor. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blog Listem